Voor het eerst een stel in nieuw seizoen 'Verslaafd!'

maandag 24 oktober 2016

In een nieuw seizoen van 'Verslaafd!', vanaf dinsdag 25 oktober te zien bij RTL 4, volgt en begeleidt Peter van der Vorst, samen met een team van interventionisten en familiecounselors, voor het eerst een koppel.

Regillio en zijn vriendin Nannien hebben een zeer bewogen leven achter de rug, waarin ze al tientallen jaren hun toevlucht zoeken in verdovende middelen. Dertien jaar geleden leerden zij elkaar kennen in een kliniek en sindsdien hebben zij een relatie. Tot op de dag van vandaag is het hen (nog) niet gelukt om clean te blijven. Inmiddels is de situatie zo zorgelijk dat Regilio’s zoon en broer de hulp van Peter hebben ingeroepen voor een interventie.


'Dit is het heftigste seizoen tot nu toe van 'Verslaafd!'', vertelt Peter van der Vorst. Veel deelnemers zitten enorm in de ontkenningsfase en niet alle cases verlopen zoals we vooraf hadden gehoopt. We hebben bijvoorbeeld te maken met ouders, van soms jonge kinderen, die desondanks zeer hardnekkig zijn in hun gebruik. Het koppel dat wij dit seizoen begeleiden en volgen woont al jaren op een klein kamertje bij de moeder van de man. Beiden zijn al 30 jaar zwaar verslaafd. Hij aan de heroïne en zij aan cocaïne en gaan het alleen niet redden. 'Verslaafd!' blijft fantastisch om te mogen maken, hoe intensief het voor ons team ook is. Als de familie en verslaafden zich aan de afspraken houden die we bij de interventie maken, dan hebben mensen echt kans op een nieuw leven zonder de negatieve effecten van alcohol, drugs, gamen of gokken. Van de afgelopen drie seizoenen is ruim 80 procent van de deelnemers nog altijd clean en nuchter. Dat is een prachtige score waar we heel trots op zijn.'

Verder vertelt 'Verslaafd!' deze reeks onder meer het schrijnende verhaal van de 43-jarig Peter en zijn twee jonge kinderen. Al ruim 20 jaar heeft Peter een alcoholverslaving. Vorig jaar overleed zijn vrouw, die de volledige zorg van de kinderen had, en sindsdien staat hij er alleen voor. Zijn familie is wanhopig. Ze willen er alles aan doen om te voorkomen dat de kinderen uit huis moeten worden geplaatst. Alleen gaat ze dat niet lukken, dus slaan ze alarm en vragen om hulp.

'Verslaafd!' wordt geproduceerd door Vorst Media.

'Verslaafd!', wekelijks vanaf dinsdag 25 oktober om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers