Vraag Een Plaat Aan voor '3FM Serious Request' geopend

woensdag 6 december 2023

Als de Sint het land verlaat, opent NPO 3FM traditiegetrouw de 'Vraag Een Plaat Aan voor 3FM Serious Request'. Vanaf vandaag kan iedereen een plaat aanvragen via 3fm.nl/plaat. In ruil voor een donatie draaien de Glazen Huis-dj's de aangevraagde nummers. Dit jaar gaat de opbrengst van 3FM Serious Request naar Stichting ALS Nederland.

Met het geld kan Stichting ALS Nederland onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS financieren, maar ook hulpmiddelen voor mensen die nu ALS hebben. Denk aan een spraakcomputer, als praten niet meer mogelijk is, een opklapbare elektrische rolstoel of een couplesbed waarin ze samen met hun partner kunnen slapen. In 'Rob & Wijnand en de Ochtendshow' heeft René Froger het eerste verzoeknummer voor '3FM Serious Request' aangevraagd. Froger is ambassadeur voor Stichting ALS Nederland en heeft als eerste plaat zijn nummer met Thomas Acda 'Vier Het Leven' aangevraagd.


Wat als je nog één plaat kan aanvragen?
Dit jaar staat muziek centraal in de campagne voor '3FM Serious Request'. De actie is ooit ontstaan om zoveel mogelijk verzoeknummers te draaien van luisteraars. ‘Wat als je nog één plaat kan aanvragen’ is het thema dat als een rode draad door de Glazen Huis-week loopt. Want mensen die ALS hebben, leven gemiddeld maar drie tot vijf jaar. Eén voor één vallen alle spieren uit, met de dood als gevolg. Welke plaat willen zij nog aanvragen, of juist vóór hen? Met welke plaat vieren Nederlanders hun leven, welke is favoriet of welk nummer heeft een bijzondere persoonlijke betekenis? Ga naar 3fm.nl/plaat om een nummer in te dienen in ruil voor een donatie aan '3FM Serious Request'.

'3FM Top Serious Request'
Wie na '3FM Serious Request' nog wil nagenieten van alle nummers die tijdens de actieweek zijn aangevraagd, kan van kerstavond tot oudjaarsdag terecht op 3FM. Dan wordt de '3FM Top Serious Request' gedraaid met de meest aangevraagde platen. Dit jaar niet alleen van deze editie, maar van de afgelopen twintig edities. De '3FM Top Serious Request' start zondag 24 december om 22.00 uur en is tot zondag 31 december 12.00 uur te horen op 3FM.

Persbericht NPO 3FM
https://www.3fm.nl/seriousrequest

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kist' - William Rutten (EO)

Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Met deze gebeurtenis sterft ook een deel van haar onbezorgde jeugd. Pas tientallen jaren later treedt ze in de openbaarheid met haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.

'De Kist', om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Dossiers