Vrijdag 12 januari in 'Jongstof': Rosa Stil

donderdag 11 januari 2024
Foto: © NTR 2023

Rosa Stil (24) actrice, regisseur, beeldend kunstenaar. Ze speelt de rol van Priscilla in de succesvolle film 'Hardcore never dies' van regisseur Jim Taihuttu, over de Rotterdamse gabber cultuur in de jaren 90.

Ze maakte in 2023 de film Guilty, waarin ze ook de hoofdrol vertolkte.


Afgelopen zomer interviewden Tirsa With, Stijn de Vries en Max Terpstra drie weken lang aanstormend talent uit de wereld van kunst, cultuur en media. Samen gaven ze een spannende en vernieuwende draai aan de gesprekken die we kennen van 'Kunststof'. Met een verjaardagskaart voor acteur Joes Brauers en met actrice Zoë Love Smith die tijdens het gesprek haar camera pakte en foto’s begon te schieten was meteen duidelijk: 'Jongstof' brengt een nieuw en fris geluid op NPO Radio 1. Vanaf vrijdag 12 januari keren ze terug met een wekelijkse podcast vol bijzondere en persoonlijke verhalen.

De presentatoren interviewen onder anderen kunstenaars, muzikanten, theatermakers, filmmakers en journalisten. De gasten (én de makers) zijn allemaal vijfentwintig jaar of jonger en maken nu al indruk binnen hun vakgebied. In een persoonlijk gesprek vertellen ze over hun ontwikkeling, hun beroep, en over de blik waarmee ze naar de wereld kijken.

Tirsa With (26) is bekend als presentatrice van 'Het Klokhuis' en omroep Zwart. Daarnaast is ze (stem)acteur en programmamaker.

Stijn de Vries (25) is presentator, programmamaker, fotograaf en acteur. Hij maakte voor 'Spuiten en Slikken' de series 'Jong Geleerd', 'Nooit Gedaan' en 'Mooi, Man'. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman Als de zon valt en maakt hij wekelijks de podcast 'Relnichten'.

Max Terpstra (24) is presentator en programmamaker. Sinds 2022 heeft hij zijn eigen rubriek bij 'Khalid en Sophie': Max bijt Hond. Hij presenteerde 'Spuiten & Slikken' en maakte de persoonlijke docuserie 'Verslaafd aan Verliezen', over zijn gokverslaving.

'Jongstof' is vanaf 12 januari elke vrijdag te beluisteren via de website en app van NPO Radio 1, de gratis NPO Luister-app en andere podcastplatforms.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers