Vrijdag in 'Meldpunt': is Droomsap veilig te gebruiken?

donderdag 29 februari 2024
Foto: © Jasper van Bladel/MAX 2022

Droomsap; het klinkt als een onschuldige frisdrank, maar dit slaapmiddel bevat het geneesmiddeleningrediŽnt doxylamine. Hoewel de verkoop officieel verboden is in Nederland, is Droomsap zonder recept verkrijgbaar in buitenlandse webshops.

Wat zijn de voor- en nadelen van dit middel en is het veilig te gebruiken? Het is te zien in 'Meldpunt', nu vrijdag.


Monique Oud-Bijvoet is een van de tientallen kijkers die reageert op een oproep van 'Meldpunt' om ervaringen met dit middel te delen. Vanwege privéproblemen kan ze ’s nachts de slaap niet vatten en schrijft haar huisarts een slaappil voor. Desondanks wordt ze ’s nachts wakker. Maar als ze overstapt op Droomsap, slaapt ze negen van de tien nachten wél door. Keerzijde is dat ze de dag erna suf is en weinig energie heeft om te sporten. Mevrouw Oud-Bijvoet twijfelt of ze het middel moet blijven gebruiken.

'Meldpunt' legt haar vraag voor aan de woordvoerder van Droomsap en spreekt toxicologist Chantal Roelen van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum. Elles de Bruin praat in de studio door over Droomsap met Anke Lambooij van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik.
Verder in Meldpunt: NS-roltrap en -lift al maanden stuk, reizigers gedupeerd

Al maandenlang is het perron van NS-station Maarssen slecht bereikbaar vanwege een kapotte roltrap en lift. Vera Vandervesse heeft deze hulpmiddelen echt nodig om te kunnen reizen. Door haar ziekte fibromyalgie, een vorm van reuma, kan ze de trap niet op. En ouders met jonge kinderen moeten kinderwagens de hoge trap op- en aftillen. Samen met een groep andere invalide gedupeerden bindt zij de strijd aan met uitvoerder ProRail en de NS zelf. Zij krijgen het advies een kilometer verderop de lift te nemen, maar dat is vanwege hun beperkingen geen optie. En daarnaast blijkt ook die lift stuk. MAX Ombudsman Jeanine Janssen onderzoekt de zaak en probeert tot een oplossing te komen.

'Meldpunt', vrijdag 1 maart om 19.50 uur bij MAX op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in ItaliŽ, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers