Zondag in 'De SociŽteit'

zaterdag 17 september 2022
Foto: NTR - © Stijn Ghijsen 2022

Het bezoek van de premier aan Suriname, welke invloed heeft het overlijden van koningin Elizabeth en 'Sabra' de IsraŽlische marvel superheld.

Premier Rutte bezocht Suriname
In zijn rol als premier bezocht Mark Rutte afgelopen week voor het eerst Suriname. Premier Rutte lijkt een omzwaai gemaakt te hebben, niet eerder voelde de excuses richting Suriname zo dichtbij. Bij ons aan tafel bespreken historicus Karwan Fatah-Black en Voorzitter NiNsee Linda Nooitmeer de omwenteling van onze premier.


Aan tafel: Karwan Fatah-Black en voorzitter Ninsee Linda Nooitmeer

Invloed overlijden koningin Elizabeth op Gemenebest
Na het overlijden van koningin Elizabeth is Engeland in diepe rouw. Maar hoe zijn de reacties in de voormalige koloniën van Groot-Brittannië? Historica Larissa Schulte Nordholt vertelt welke invloed haar dood heeft op de Gemenebest. Wat zien we nu terug van de dekolonisatie?

Aan tafel: Historicus Larissa Schulte Nordholt

Sabra; de Israëlische Mossad-spion als nieuwe Marvel superheld
De bekendmaking van een nieuwe Marvel superheld, de Israëlische Mossad-spion Sabra, leidt tot veel commotie. Critici stellen dat dit ongewenste Israëlische propaganda is. In hoeverre zijn superhelden een spiegel van de tijdsgeest? Journalist en kenner van superhelden en comics Waldy van Geenen neemt ons mee in de historische ontwikkeling van superhelden.

Aan tafel: Journalist Waldy van Geenen

'De Sociëteit', zondag 18 september om 22.40 uur op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Radar' (AVROTROS)

Koken is gevaarlijker dan je denkt. - Wat betekent de compensatie van ASR voor alle woekerpolisgedupeerden? - Het werk van een sjoemelkaakchirurg. - Onduidelijkheid over wachttijd aanvullende verzekering orthodontie.

'Radar', om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers