Zondag in 'Podium Witteman': Ralph van Raat en Jawa & Shaza Manla

zaterdag 5 september 2020
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Paul Witteman ontvangt pianist Ralph van Raat, de muzikale zusjes Jawa & Shaza Manla en hun vader, pianist Julian Schneemann, Amsterdam Sinfonietta.

De strijkers van Amsterdam Sinfonietta verzorgen een spectaculaire opening van het nieuwe seizoen 'Podium Witteman' met muziek van Benjamin Britten. Later in de uitzending speelt het strijkorkest Crisantemi van operacomponist Giacomo Puccini – een werk dat Puccini schreef na de plotselinge dood van een vriend.

Pianist Ralph van Raat heeft ondanks de coronatijd gelukkig zijn handen vol aan nieuwe muziek die speciaal voor hem is gecomponeerd. Op 11 september speelt hij de première van een nieuw pianoconcert van Joep Franssens, met PHION o.l.v. Otto Tausk. En in de stilte van april componeerde Joey Roukens voor hem Roaming Empty Streets.

Toen pianist Julian Schneeman voor zijn band Caravan de Syrische oedspeler Jawa Manla wilde uitnodigen ging hij bij haar familie op bezoek. Daar werd hij onthaald op thee met koekjes, én muziek! Naast Jawa speelde zusje Shaza de qanoun (Midden-Oosters snaarinstrument), en haar vader zong. In 'Podium Witteman' roepen zij de muzikale sfeer op van de Syrische gastvrijheid.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag rond middernacht en op zaterdagmiddag om 14.15 uur.

'Podium Witteman', zondag 6 september van 18.15 tot 19.15 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers