Zondag in 'Viva l'Umanitą!': Griekenland

zaterdag 31 december 2022
Foto: © EO 2022

Vanuit haar standplaats Athene volgt de Nederlandse journaliste Ingeborg Beugel al jaren wat zich afspeelt in Griekenland. Kritisch en betrokken bericht ze over pushbacks, de criminalisering van hulpverlening en inperking van de persvrijheid.

Ze confronteerde premier Mitsotakis en premier Rutte met een simpele vraag: 'Wanneer stopt u met liegen over de pushbacks?'. Van NPO Radio 1 tot de Raad van Kerken op werkbezoek in Griekenland, overal deelt ze haar kennis en stelt ze onrecht aan de kaak.


In Athene probeert de Afghaanse Fridoon zijn leven op te bouwen net als de jonge Syriërs Ali en zijn vrouw Haïda. Bewoners uit de vluchtelingenkampen, geholpen door de antiracistische burgerbeweging Keerfa, nemen het heft in eigen hand en gaan de straat op om te demonstreren voor mensenrechten en een rechtvaardig asielbeleid.

‘Viva l’Umanità!’, zondag 1 januari om 22.45 uur bij de EO op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers