Acht medewerkers weg bij TV Oost

maandag 5 december 2011

De regionale zenders in Vlaanderen verkeren in zwaar weer. Na ROB-TV, Focus-wtv en TV-Limburg maakt nu ook TV Oost bekend dat het acht medewerkers aan de deur zet. TV Oost is, net als TV-Limburg, in handen van Avalon, de audiovisuele tak van mediabedrijf Concentra. De ontslagen kaderen in een herstructurering van het bedrijf.

TV Oost maakte maandag bekend dat het de samenwerking stopzet met acht medewerkers. Onder hen zowel journalisten, regisseurs en programmamakers. De ontslagen zijn het resultaat van een herstructurering bij Concentra.


Aan de basis ligt volgens Concentra de moeilijke onderhandelingsronde met Telenet. De Mechelse kabeloperator wil namelijk de auteursrechtenvergoeding aan regionale zenders verlagen, waardoor die omroepen minder werkingsmiddelen krijgen. Een woordvoerder van Telenet zegt dat die conclusie voorbarig is omdat de onderhandelingen nog aan de gang zijn.

Bron: nieuwsblad.be

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers