Actua-TV en Zorgnet Vlaanderen lanceren tv-magazine 'Actua-Zorg'

donderdag 5 maart 2015

De parlementaire nieuwszender Actua-TV en Zorgnet Vlaanderen slaan de handen in elkaar. Op vrijdag 6 maart lanceren ze 'Actua-Zorg', een wekelijks televisiemagazine dat een frisse blik wil werpen op innovatieve, kwaliteitsvolle en betaalbare zorg.

De zorgsector zoekt voortdurend naar creatieve oplossingen voor de vele maatschappelijke, demografische en medisch-technische uitdagingen die zich stellen. 'Actua-Zorg' wil deze vaak ambitieuze projecten in de kijker plaatsen. De kernthema's handelen over wat er beweegt op het vlak van cliëntgerichte zorg, inzet op en vorming van personeel, de financiering van zorg, het gebruik van nieuwe technologieën… De gedrevenheid en het enthousiasme van de directie en de zorgteams zijn de stuwende kracht achter elke reportage.


Een nieuwe ziekenhuisfinanciering, de opvang van geïnterneerden, de zorg voor jongdementerenden, de vermaatschappelijking van de zorg, de beveiliging van patiëntengegevens en de noden van de geestelijke gezondheidszorg. Het is maar een greep uit de thema’s die recent de media haalden. De nuances en diepgang die in de berichtgeving niet altijd aan bod komen, wil 'Actua-Zorg' in uitgebreide studiogesprekken vatten. One-on-one voor delicate en technische onderwerpen, met twee of meer gasten in een groot debat voor thema's die voor langere tijd de gemoederen beroeren.

'Actua-Zorg' wil een trendsetter zijn en mee het beleid inspireren. Mooie praktijkvoorbeelden krijgen een plaats in onze reportages. Daarnaast volgen we de actualiteit van heel nabij op en willen we mee wegen op de politieke agenda. 'Actua-Zorg' wil een aantal onderscheiden doelgroepen bereiken: de tv-kijker met belangstelling voor maatschappelijke uitdagingen, de professional die betrokken is bij de zorgsector in de brede zin en de politicus die mee het beleid vorm geeft.

De reportages zijn ook te herbekijken via www.actua.tv/zorg of www.youtube.com/zorgnetvlaanderen.

'Actua-Zorg', vrijdag 6 maart 2015 om 18.00 uur op Actua-TV.

 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers