Aftellen naar de seizoensfinale van 'House of the Dragon'

zondag 23 oktober 2022
Foto: © Streamz 2022

Hoewel we al ruim negen uur hebben genoten van 'House of the Dragon', is het drama waarschijnlijk nog maar net begonnen. Nu Viserys uit beeld is, staan zijn tweede vrouw en oudste dochter pas echt oog in oog, en zal de burgeroorlog in Targaryen echt ontketenen.

In het ene kamp staan Rhaenyra en Daemon, en in het andere de overgebleven kinderen van Alicent en Viserys. De seizoensfinale zal waarschijnlijk de momenten voor de oorlog tonen, terwijl Rhaenyra en haar clan beslissen hoe ze zullen reageren op de staatsgreep in King's Landing. We maken nog even een overzicht waar op te letten in deze laatste aflevering: 'The Black Queen'.


The Green vs the Black Council
De voorlaatste aflevering, 'The Green Council', ontleent zijn naam aan Hightower Groen, de kleur van het huis van Alicent en Otto. Rhaenyra's kant zal bekend worden als The Blacks, een traditionele kleur van House Targaryen, en een die je misschien associeert met veel van haar jurken. Hoewel veel huizen vorige week trouw hebben gezworen aan de Groenen, is er altijd tijd om van loyaliteit te veranderen - uit de preview lijkt het alsof een van de Cargyll-broers van gedachten verandert.

Kracht van het volk
Toen Rhaenys vorige week explodeerde door de drakenkuil, heeft ze misschien niemand van Alicents clan pijn gedaan, maar veel "Flea Bottom Folk" zijn zeker omgekomen. Dat kan de kijk van mensen op draken veranderen en er is ook ruimte om boos op ze te zijn. Ook Rhaenyra maakt zich grote zorgen over de publieke opinie, met zorgen over haar geslacht en vragen over de legitimiteit van haar kinderen. Begrijpen hoe deze personages door de bredere bevolking worden bekeken en hoe een dergelijke perceptie hun acties kan veranderen, kan de energiestoot zijn die seizoen 2 nodig heeft.

Familiestamboom
De koninklijke nakomelingen zijn opgegroeid en lijken nu echt klaar om te vechten, hoewel ze elkaar al van kinds af aan naar de keel vliegen. Maar in deze aflevering lijkt Rhaenyra's oudste zoon, Jaecarys, vooral klaar voor de strijd met zijn ooms. En ook Rhaenyra is nog steeds zwanger van haar derde kind met Daemon. En zodra Aemond, de regerende schurk van deze show, zijn ooglapje afdoet, zal het allemaal snel escaleren.

Larys Strong
Helaas is Larys Strong een hoofdrolspeler geworden in Westeros. Geïntroduceerd als gewoon een ander sinister achtergrondpersonage, stond hij al snel centraal door Rhaenyra's minnaar en de vader van haar kinderen, ser Harwin Strong, te vermoorden. Vorige week leerden we over zijn uitgebreide spionagenetwerk en zelfs als Larys geen hoofdrolspeler is in deze finale, verwachten we dat hij in de toekomst een sleutelrol zal spelen, misschien als de antagonist van een andere geheimzinnige figuur, The White Worm.

​​Drakengevechten
Hoewel er een paar scènes zijn geweest voor drakenfans hebben we nog niet echt draken het tegen elkaar opnemen. Zou dit de aflevering kunnen zijn waarin dat gebeurt? Afgaande op de preview, zou dit weleens een mogelijkheid zijn.

Wat gaat Daemon doen?
Ook al verscheen Daemon voor het eerst als een alledaagse slechte jongen, kwam hij al snel naar voren als iets extremers: een slechte jongen met een hart (en misschien een verslaving aan moord). Hij is extreem defensief over zijn nieuwe vrouw - hij sneed het hoofd van Vaemond Velaryon af toen hij de legitimiteit van haar kinderen in twijfel trok - en hij lijkt op dezelfde manier hongerig naar bloed in de finale. 'Je kunt je knie niet buigen voor de Hightowers', zegt hij tegen Rhaenyra, 'ze hebben je geboorterecht gestolen.'


'House of the Dragon' is gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit 'Game of Thrones' en vertelt het verhaal van House Targaryen. De reeks bestaat uit een indrukwekkende ensemblecast waaronder ook enkele bekende gezichten zoals Paddy Considine ('Peaky Blinders'), Matt Smith ('The Crown'), Olivia Cooke ('The Quiet Ones'), Emma D’Arcy ('Wanderlust'), Steve Toussaint ('It's a Sin'), Eve Best ('Nurse Jackie'), Sonoya Mizuno ('Crazy Rich Asians'), Fabien Frankel ('The Serpent') en Rhys Ifans ('Notting Hill').

'House of the Dragon' werd gemaakt door co-creator en uitvoerend producent George R.R. Martin, co-creator/co-showrunner/uitvoerend producent/schrijver Ryan Condal, co-showrunner/uitvoerend producent/regisseur Miguel Sapochnik, uitvoerend producent en schrijver Sara Hess, uitvoerend producenten Jocelyn Diaz, Vince Gerardis en Ron Schmid, regisseurs Clare Kilner en Geeta V. Patel en regisseur/co-uitvoerend producent Greg Yaitanes. De reeks werd gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin.

Vanaf 24 oktober 2022 zal de seizoensfinale van ​ House of the Dragon' te zien zijn op Streamz.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers