Atv en Actua-TV slaan de handen in elkaar voor verkiezingsshow

vrijdag 28 september 2012

Op zondag 14 oktober, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, gaan de TV-omroepen atv en Actua-TV een unieke redactionele samenwerking aan. Het is voor iedereen duidelijk dat op 14 oktober Antwerpen het belangrijkste politieke speelveld van Vlaanderen is.

De strijd om de Antwerpse kiezer wordt in heel Vlaanderen met argusogen gevolgd. Door de unieke samenwerking tussen atv en Actua-TV zal heel Vlaanderen meteen ook vanop de eerste rij het verloop van de Antwerpse verkiezingen kunnen meemaken. Enerzijds is atv best geplaatst om verslag uit te brengen van wat er gebeurt in Antwerpen. De regionale omroep covert live de feiten vanuit verschillende Antwerpse locaties. Anderzijds zorgt Actua-TV er voor dat het verslag van atv niet enkel in Antwerpen maar in heel Vlaanderen kan worden bekeken. Op die manier wordt Antwerpen meteen de belangrijkste stad van heel het land.
 
Atv start het verkiezingsprogramma op 14 oktober om 15.30 uur. In de atv-studio aan de Rijnkaai worden niet alleen de uitslagen van de 29 gemeenten, de stad en districten gegeven.
Er worden ook meer dan 100 politici verwacht. Live interventies zijn er ook vanuit  Brasschaat  (het noorden van Antwerpen) en Boom (de Rupelstreek).  Op het Antwerpse stadhuis
wordt de uitslag van de stad op de voet gevolgd met ook daar commentaar en analyses.  In de stad zelf wordt door twee mobiele ploegen  live naar reacties op de uitslagen gepeild.


Persbericht atv en ActuaTV
http://www.atv.be
Meer artikels over ATV

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers