Binnenkort nieuw op VTM: 'Dansdate'

maandag 20 oktober 2014

Zes bekende koppels zijn sinds enkele weken in volle voorbereiding voor hun eerste prestatie in de gloednieuwe entertainmentshow 'Dansdate' op VTM.

Roos Vandekerckhove en Laurens Nuyens, Allison Scott en Sean Dhondt, Bieke Ilegems en Erik Goossens, Veerle Dobbelaere en Alain Bokken, Josje Huisman en Kevin Janssens en Freya Piryns en Willem-Frederik Schiltz leren samen dansen om per koppel deel te nemen aan deze uitdagende danswedstrijd waar glitter, glamour en liefde samen komen op de dansvloer. Presentator is splinternieuw VTM-gezicht Niels Destadsbader. Hij begeleidt de bekende koppels doorheen de wekelijkse liveshows.


De zes koppels zijn reeds hard aan het werken, zegt Niels Destadsbader, want 'Dansdate' is veel meer dan een dansprogramma. De kijkers leren de koppels niet alleen op de dansvloer kennen, maar ook op hun werk, thuis, in de wagen. Het is een bijzonder programma waar de passie zowel op als naast de dansvloer te bespeuren valt. De koppels zullen het beste van zichzelf tonen in een moeilijke choreografie, aangeleerd door topchoreografen.

Bij 'Dansdate' kan er maar één winnaar zijn. En welk liefdespaar dat wordt, bepaalt de kijker samen met een driekoppige jury die bestaat uit Dan Karaty, Min Hee Bervoets en Francesca Vanthielen.

Na elke live performance beoordeelt de jury de kandidaten. En dat gebeurt individueel. Tijdens de eerste show geeft uitsluitend de jury punten en hebben alle koppels de garantie dat ze doorgaan. Vanaf show 2 kan ook de kijker mee oordelen door via sms te stemmen op zijn of haar favoriete koppel. Pas aan het einde van de tweede liveshow stopt het dansavontuur voor het eerste koppel met de laagste score en de minste stemmen.

Voor jurylid Dan Karaty, danser en choreograaf uit New York, blijft 'Dansdate' in de eerste plaats een danswedstrijd en zal hij vooral kijken hoe dansers zonder enige ervaring een dans aanleren en deze brengen voor een groot publiek.

Ook choreografe Min Hee Bervoets zal de lat hoog leggen. Ze zal letten op de beheersing van de danstechnieken en kijken of de kandidaten zich volledig inleven in de choreo.

Francesca Vanthielen vindt dat dansen het schoonste is wat er is. Voor de deelnemende koppels is het een immense stresstest. Samen leven is al niet evident, maar samen dansen is nog veel moeilijker.

Ook de voorbereidingen en trainingen van de zes bekende koppels hoeft de kijker niet te missen. Ze zijn nu al op de voet te volgen via de website van VTM. De zes duo’s posten regelmatig reacties en foto’s van hun dansavonturen op Facebook, Twitter en Instagram. Al deze posts zijn terug te vinden in hun persoonlijk online dagboek op vtm.be.

'Dansdate', vanaf vrijdag 31 oktober om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers