Birgit Van Mol: 'VTM heeft me niét aan de kant geschoven'

zondag 31 juli 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2021

Birgit Van Mol was jarenlang een vaste waarde als presentatrice van 'VTM NIEUWS'. Maar vorig jaar werd beslist dat ze die job niet langer zou uitoefenen. Van Mol is bij VTM gebleven en bewandelt nu andere paden. En naar eigen zeggen doet ze dat met evenveel goesting.

'Toen ik vorig jaar te horen kreeg dat ze andere plannen met mij hadden dan 'VTM Nieuws', heb ik even moeten slikken, maar lang heeft dat niet geduurd. Ik mocht 'Telefacts' én 'Telefacts Zomer' doen, ik heb in 'De Kroongetuigen' voor het eerst meegewerkt aan een podcast, ik mag met 'Het Vakantiehuis' op HLN.be een nieuw format lanceren, ik doe nog altijd Rode Neuzen, ik leid mensen op... Ik kan niet beweren dat ik aan de kant geschoven ben. Integendeel, ik heb écht niet te klagen. Ik amuseer me zelfs, dat meen ik. Ik was mijn job als anker verre van beu, maar toch voelt dit als nieuwe zuurstof in mijn carrière', aldus Birgit Van Mol in Het Laatste Nieuws.


Het gerucht dat Van Mol omwille van haar leeftijd weg moest bij 'VTM NIEUWS' ontkracht ze met klem. 'Ik ben to-táál niet bitter. 'Elk nadeel heb z'n voordeel', zeggen we bij ons thuis altijd, zoals Johan Cruijff. Dat is echt ons levensmotto.'

Birgit Van Mol presenteert deze zomer de online reeks 'Het Vakantiehuis' op HLN.be. Spijt dat de reeks niet op lineaire televisie komt, heeft ze niet. 'De cijfers zijn even goed als die van vergelijkbare tv-programma's. Dan maakt het toch niet uit op welk medium je bekeken wordt?'

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Hanne Troonbeeckx over vertrek bij VTM: 'Weggepest'
In 'Het Vakantiehuis' gaat Birgit Van Mol op zomerreis met acht bekende namen

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers