Cartoon Network's 'Toon Cup' gaat van start met Girl Power!

woensdag 2 augustus 2023

Deze zomer heeft Cartoon Network's 'Toon Cup' zijn eigen Girl Power Tournament gelanceerd omtrent female empowerment als ode aan de FIFA Women's World Cup.

Cartoon Network vernieuwt het populaire spel 'Toon Cup' met een thema voor het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen, dat loopt van 6 juli tot 17 augustus. In deze periode kunnen kinderen een team samenstellen en voor hun favoriete land spelen in het Girl Power Tournament! Spelers over de hele wereld kunnen punten verzamelen voor hun gekozen land en aan het eind van het toernooi worden de top 3 landen bekendgemaakt!


Twee gloednieuwe personages worden geïntroduceerd in het spel 'Toon Cup': 'Ivandoe' uit de heldhaftige queeste van de dappere prins Ivandoe en 'Bumblebee' uit 'Teen Titans Go'! Ze voegen zich bij de vaste 'Toon Cup'-figuren Blossom, Bubbles en Buttercup ('The Powerpuff Girls'), Marceline en Princess Bubblegum ('Adventure Time') en Anais ('The Amazing World of Gumball').

'Toon Cup' is een volledig gratis mobiele game-app die tijdens het WK 2018 werd gelanceerd. Spelers kunnen een land kiezen en een fantasievoetbalteam samenstellen met hun favoriete personages van Cartoon Network. Ze kunnen de bal aanraken, dribbelen, passen, schieten en nieuwe personages, ballen en stadions vrijspelen door munten te verdienen. Sinds de lancering is de app 90 miljoen keer gedownload, met 2,6 miljoen actieve maandelijkse gebruikers en 12,9 miljoen downloads in 2022.

Cartoon Network is een empowering community en de nieuwe 'Toon Cup' is bedoeld om Girl Power te vieren en kinderen over de hele wereld te inspireren die van voetbal houden. De app is beschikbaar in 27 talen in de EMEA-, APAC- en LATAM-regio's in de App Store, Google Play en op het web.

En daar houdt de pret niet op! Fans van 'Toon Cup' kunnen zich ook onderdompelen in het voetbalspel op het populaire virtuele spelplatform Roblox. Met een onlangs gelanceerde voetbalervaring op Cartoon Network: 'Game On!' kunnen kinderen nu 'Toon Cup' spelen in de metaverse.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Jan Slagter ontvangt onder anderen Buddy Vedder en Aruna, de winnares van Heel Holland Bakt. Buddy Vedder vertelt over de vele ontmoetingen met koningin Máxima en andere leden van het koninklijk huis. Hij speelt de hoofdrol in de musical Saturday Night Fever en samen met de cast treedt hij op. Aruna is groot liefhebber van het koningshuis en maakt koninklijke lekkernijen. Etiquette- en protocolexpert Jan Jaap van Weering legt uit hoe je een tompouce eet en waarom je tegen de koning niet 'eet smakelijk' zegt. Marco Schuitmaker treedt op. April Darby speelt de hoofdrol in de musical Sister Act. Ze vertelt over de rol en treedt op met de cast.

'MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk', om 13.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers