Cath Luyten opent 'Buurman, Wat Doet U Nu?' met Josje Huisman

zondag 18 september 2016

Vanaf maandag 19 september gaat Cath Luyten op bezoek bij onze noorderburen in 'Buurman, Wat Doet U Nu?'. Eerst gaat ze langs bij Josje Huisman, ex-K3'tje.

Josje lijkt een grootse diva, maar in haar ouderlijk huis leert Cath een meisje kennen met een gevoelig hart: 'Met een van mijn drie laatste partners had ik echt wel een kindje gewild. Maar je hebt het niet altijd zoals je het hebt gepland. Zonde toch.'


Feestbeest of gevoelig meisje?
Josje Huisman kwam, zag en overwon België. De blonde van K3 is intussen al bijna een jaar niet meer de blonde van K3 en volop op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat ze daarvoor de hele wereld rondreist en feest, kan iedereen volgen op de sociale media.

Maar met Cath zoekt ze het minder ver: ze logeren in Josjes ouderlijk huis in Meppel, in het noorden van Nederland. In haar beschermde nest laat Josje in haar hart kijken. Ze is nu dertig, en op zoek. Wat zal ze nog allemaal doen, wie zal ze nog ontmoeten, hoe zal het leven uitdraaien? Josje is rusteloos:

'Ik zit een beetje in een zoekende fase in mijn leven. Ik weet niet waar ik me wil settelen op lange termijn. Ik vind de leeftijd die ik nu heb heel vermoeiend. Je wil van alles ondernemen, je wil nog piano leren spelen, nog hoedjes leren maken, dit nog, dat nog. Ik moet nu mijn leven op de rails krijgen, de dingen die echt belangrijk zijn. 'Het is alsof alles er nu toe doet; nu is het voor echt.'

'De hele zolder ligt vol K3-spullen'
Josjes vader is dominee in Meppel. Zijn job staat in groot contrast met het leven vol glitter en glamour van zijn jongste dochter. In zijn kerk biecht vader Huisman op dat hij merkt hoe sommige van zijn trouwe kerkgangers niet met hem willen praten als zijn dochter weer eens op de voorpagina van een of ander roddelboekje staat.

Wanneer Cath polst of ze bij Josje thuis nog veel K3-spullen hebben liggen, proest ze uit: 'De hele zolder ligt vol.' Dat wil Cath natuurlijk wel eens zien. Brooddozen, klokken, puzzels, poppen, Josjes moeder blijft maar spullen tevoorschijn halen...

Janken op tv
In haar ouderlijke huis wordt Josje van K3 steeds meer Josje uit Meppel. De diva wordt weer het meisje. In haar pyjama met luipaardmotief doet ze ontboezemingen over haar publieke afscheid van K3.

'Je gaat toch niet zitten janken op tv. Dan lijkt het net of je er niet achter staat. Terwijl we er alle drie wel voor hadden gekozen.'

'Buurman, Wat Doet U Nu?', maandag 19 september om 21.25 uur op Eén.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers