Catherine Van Eylen eerste vrouw in 60 jaar die 'Sportweekend' presenteert

maandag 19 april 2021

Zondagavond nam Catherine Van Eylen plaats achter de presentatiedesk van 'Sportweekend'. Ze is daarmee de eerste vrouw in de 60-jarige geschiedenis van het programma. Van Eylen had al langer laten weten haar zinnen op het sportprogramma gezet te hebben.

'Sportweekend' is van bij het begin een mannenzaak geweest. Met presentatoren als Hugo Symons, Frank Raes, Mark Uytterhoeven, Ruben Van Gucht en Aster Nzeyimana kwam er gedurende 60 jaar geen vrouw aan te pas. Tot afgelopen zondag. Catherine Van Eylen werd prompt de eerste vrouwelijke presentatrice van het legendarische sportprogramma op de openbare omroep.


Zelf is Catherine Van Eylen alvast erg opgetogen met haar nieuwe presentatieklus. Ze ziet het ook als een nieuwe stap in het streven naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen op het scherm. 'Al zouden we daar eigenlijk niet meer moeten over praten', zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Catherine Van Eylen presenteert al sinds 2005 het sportnieuws in 'Het Journaal' en ze zit ook regelmatig achter de Sporza-microfoon op Radio 1. Van Eylen zal nu geregeld te zien zijn als presentatrice van 'Sportweekend'. De andere huidige gezichten van het sportprogramma op Eén zijn Aster Nzeyimana, Ruben Van Gucht en Maarten Vangramberen.

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Catherine Van Eylen wint 'De Slimste Mens ter Wereld'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers