De kwartfinalisten van 'Campus Cup' zijn bekend!

maandag 31 mei 2021
Foto: Eén - © VRT 2021

Het is zover: de teams die in de kwartfinales van 'Campus Cup' tegen elkaar mogen strijden, zijn bekend. In de laatste voorronde speelden Musicologie KU Leuven tegen Bio-Ingenieur UGent voor het laatste ticket naar de kwartfinale.

De Bio-Ingenieurs wonnen, maar hadden in de dagfinale 2.27 minuten nodig om tien juiste antwoorden te geven.


Enkel de 8 teams met de beste tijd uit de dagfinale gaan door naar de kwartfinales. De tijd van Theologie & Religiewetenschappen KU Leuven (1.45 minuten) van enkele afleveringen geleden kwam niet in gevaar door de tijd van de Bio-Ingenieurs en daarmee gaan de Theologen met een 8ste tijd door naar de kwartfinale.

Deze opleidingen spelen vanaf 1 juni dus de kwartfinales van 'Campus Cup': Wijsbegeerte Antwerpen, Toegepaste Taalkunde UGent, Fysica & Sterrenkunde VUB, Rechten UAntwerpen, Geneeskunde KU Leuven, Nautische Wetenschappen HZS, Communicatiewetenschappen UGent en Theologie KU Leuven.

De definitieve ranking
In het derde seizoen van de 'Campus Cup' strijden vooral universiteiten om de felbegeerde cup. De uitzondering hierop is de Antwerpse Hogere Zeevaartschool, die op een knappe vijfde plaats staat voor de kwartfinales.

Voor het eerst in de geschiedenis van de 'Campus Cup' bereikt KU Leuven de kwartfinales, en dat zelfs met twee teams: Geneeskunde en Theologie. Ook de Brusselse VUB zit met een sterk team Fysica & Sterrenkunde voor het eerst bij de laatste acht.

UAntwerpen en UGent zijn al vaker in de finaleweken van de 'Campus Cup' beland. Rechten en Wijsbegeerte verdedigen de Antwerpse eer, UGent hoopt met Toegepaste Taalkunde en Communicatiewetenschappen op een tweede keer winst in de 'Campus Cup'. Dinsdag nemen Gent en Antwerpen het al meteen tegen elkaar op in de eerste kwartfinale: Wijsbegeerte VS. Toegepaste Taalkunde. Daarmee komen we stilaan te weten welke opleiding Rechten UGent (seizoen 1) en Conservatorium HOGENT (seizoen 2) opvolgt als winnaar van de 'Campus Cup'.

Spelschema finaleweken

Dinsdag 1 juni : Kwartfinale I
Wijsbegeerte Antwerpen (3) VS Toegepaste Taalkunde UGent (6)

Woensdag 2 juni: Kwartfinale II
Fysica & Sterrenkunde VUB (2) VS Rechten UAntwerpen (7)

Donderdag 3 juni: Kwartfinale III
Geneeskunde KU Leuven (4) VS Nautische Wetenschappen HZS (5)

Maandag 7 juni: Kwartfinale IV
Communicatiewetenschappen UGent (1) VS Theologie KU Leuven (8)

Dinsdag 8 juni: Halve finale I
Kwartfinalist 1 VS Kwartfinalist 4

Woensdag 9 juni: Halve finale II
Kwartfinalist 2 VS Kwartfinalist 3

Donderdag 10 juni: Finale

'Campus Cup, de finaleweken', vanaf dinsdag 1 juni rond 21.25 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers