'De Sterrenkaart' is terug én gloednieuwe online serie 'De Rijzende Ster' op njam!

zaterdag 14 januari 2023

Vanaf zondag 15 januari neemt njam! een exclusief kijkje achter de schermen bij de sterrenrestaurants van Bart Desmidt, Michaël Vrijmoed, Jan Tournier en Roger van Damme in het gloednieuwe seizoen van 'De Sterrenkaart'.

Onze sterrenchefs
In elke aflevering van 'De Sterrenkaart' zal één chef en zijn restaurant centraal staan. Elke chef maakt in zijn aflevering drie signature dishes van de sterrenzaak klaar. De chefs onthullen hun culinaire geheimen, dromen en ambities en vertellen over hun weg naar de top.Bart Desmidt (Barthomoleus**, Knokke)
Bart Desmidt kennen we van zijn tweesterrenrestaurant Bartholomeus, gelegen aan de dijk in Heist aan zee. De topchef deelt zijn twee Michelinsterren-waardige keukengeheimen en vertelt over de weg naar de sterren met zijn driekoppig topteam. Bart werkt in Bartholomeus samen met zijn rechterhand, Philip, en aan zijn andere zijde zijn vrouw, Sandra, die de zaal voor haar rekening neemt. Samen creëren ze elke dag opnieuw een ongelofelijke culinaire beleving voor al hun gasten.

Michaël Vrijmoed (Vrijmoed**, Gent)
Vrijmoed werd acht maanden na opening meteen beloond met een ster. Vier jaar later bekroonde Michelin hem met een tweede ster. Tijd om te ontdekken hoe chef Michaël Vrijmoed met zijn restaurant in hartje Gent de top bereikt heeft. Hij bewijst dat hij dé veggie-chef is wanneer hij zijn signature menu bereidt.

Jan Tournier (Cuchara**, Lommel)
Het Limburgse Lommel is sinds 2020 een twee-sterrenrestaurant rijker. Een onverwachte droom die uitkwam voor Jan Tournier. Hij gaat in restaurant Cuchara elke dag opnieuw voor de culinaire top met Japans getinte kunstwerkjes op je bord.

Roger van Damme (Het Gebaar*, Antwerpen)
Het Gebaar in Antwerpen van Roger van Damme heeft al 13 jaar een Michelinster achter zijn naam staan. Hoe kunnen ze na al die jaren dat niveau behouden en hoe zijn ze gegroeid van tearoom tot de gastronomische parel die ze vandaag zijn? Roger van Damme verrast in 'De Sterrenkaart' met drie signatuur gerechten van Het Gebaar die, zoals we van de njam!-chef gewoon zijn, als ware kunstwerken op het bord verschijnen.

'De Sterrenkaart', vanaf 15 januari elke zondag om 11.00, 16.00 en 23.00 uur op njam!.

Zondag 15 januari: Bart Desmidt, Barthomoleus**
Zondag 22 januari: Michaël Vrijmoed, Vrijmoed**
Zondag 29 januari: Jan Tournier, Cuchara**
Zondag 5 februari:  Roger van Damme, Het Gebaar*

Ontdek binnenkort de opkomende sterrenchefs in de gloednieuwe online serie 'De Rijzende Ster'
Wie zijn volgens onze 'Sterrenkaart' chefs de opkomende talenten? In de gloednieuwe online serie 'De Rijzende Ster' volgt njam! de getalenteerde chefs Diego De Baets, Nicolas Misera, Yoshi Mariën en broers Ruben en Pieter De Maesschalck in hun weg naar de culinaire top. Zij draaiden al mee in sterrenkeukens en streven nu naar topgastronomie in hun eigen restaurant.
Kijk mee achter de schermen en geniet van een exclusief interview met de chef en de bereiding van een signatuurgerecht.


Diego De Baets (Brassi, Oostende)
In deze aflevering ontdek je de pure en klassiek Vlaams-Franse keuken. Diego stond jarenlang te koken aan de zijde van sterrenchef Bart Desmidt. In de keuken van Grand Café Brassi heeft hij het nu zelf voor het zeggen. Op de menukaart staat uiteraard enkel het beste van de Noordzee.

Ruben en Pieter (Bruun, Gent)
Fine dining zit ongetwijfeld in het DNA van broers Ruben en Pieter De Maesschalck. Het chefsduo wist Michelin al te charmeren in Frankrijk en maakt nu opnieuw kans op een ster met restaurant Bruun.

Nicolas Misera (Misera, Antwerpen)
Nicolas heeft het koken echt met de paplepel meegekregen. Zijn vader, Hans Misera, was de jongste sterrenchef van zijn generatie. Geniet Nicolas binnenkort hetzelfde succes met zijn eigen restaurant Misera in het bruisende Antwerpen?

Yoshi Mariën, (Hertebos, Schilde)
Yoshi runt samen met zijn vriendin Yasmine restaurant Hertebos, in de buurt van Antwerpen. Hun succesformule? Hij in de keuken, zij in de zaal. Niemand minder dan sterrenchef Roger van Damme is er vaste klant.

Online serie 'De Rijzende Ster', elke zondag een nieuwe video op de online njam! platformen

Zondag 15 januari: Diego De Baets, Oostende
Zondag 22 januari: Ruben en Pieter, Bruun
Zondag 29 januari: Nicolas Misera, Misera
Zondag 5 februari:  Yoshi Mariën, Hertebos

DOSSIER: Voorjaar 2023: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers