De Tijdloze, Studio Brussel en Canvas zorgen voor een tijdloos eindejaar

vrijdag 2 december 2022
Foto: © VRT 2022

De StuBru-luisteraars brachten de afgelopen 100 uur massaal hun stem uit voor 'De Tijdloze 100', de langstlopende en meest gereputeerde eindejaarslijst in Vlaanderen. En ook dit eindejaar kan iedereen genieten van 'De Tijdloze' op radio ťn tv.

Op maandag 19 december start 'De Tijdloze Countdown' op de digitale radiozender 'De Tijdloze' en vanaf maandag 26 december telt Studio Brussel mee af, een week lang live vanuit muziekstad Kortrijk. Ook Canvas gaat die week elke avond live vanuit Kortrijk. Michèle Cuvelier gaat er op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details die schuilgaan achter Tijdloze songs.


'De Tijdloze Countdown'
Op oudjaar hoor je tijdens de 'Tijdloze 100' de beste songs aller tijden op Studio Brussel. Voor het zover is tel je 12 dagen lang af met 'De Tijdloze Countdown'. 'De Tijdloze' presentatoren worden bijgestaan door gastpresentatoren zoals Bart Cannaerts, Amelie Albrecht, Fatma Taspinar, Merol, Selah Sue, Frank Vanderlinden, Thibault Christiaensen, Joris Hessels, Tine Embrechts, Joke Emmers, Willliam Boeva, Elodie Ouedraogo, Riadh Bahri, Jeroen Perceval en Dominique Persoone.

Vanaf maandag 19 december begint het aftellen naar de eindejaarslijst op de digitale radiozender De Tijdloze, te beluisteren via VRT MAX en op DAB+. Vanaf maandag 26 december kan iedereen ook meegenieten op Studio Brussel, live vanuit Kortrijk.

'De Tijdloze Countdown', van maandag 19 december 7.00 uur tot en met vrijdag 30 december 19.00 uur op De Tijdloze, te beluisteren via VRT MAX en op DAB+. Vanaf maandag 26 december ook op Studio Brussel.

Muziekstad Kortrijk
De stad Kortrijk verwelkomt Studio Brussel in het stadspark ’t Plein, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december. Wie de dansbenen even wil losgooien na een dagje werken (of shoppen), is vanaf 17.00 uur welkom op De Tijdloze Dansant, ook in het stadspark. De Tijdloze Dansant zorgt voor sfeer en gezelligheid, foodtrucks en een lokaal café zorgen voor het nodige eten en drinken.

Ruth Vandenberghe, burgemeester Kortrijk: 'Straks begint zowel de mooiste tijd van het jaar als de mooiste Tijdloze. Wie volop van beide wil genieten, die zal ze moeten komen zoeken onder de grootste kerstboom van het land, hier in Kortrijk.'

'De Tijdloze Dansant', van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december om 17.00 uur in 't Plein, Kortrijk.'

'De Tijdloze 100'
De laatste dag van het jaar wordt muzikaal de mooiste. Op oudejaarsdag hoor je traditiegetrouw 'De Tijdloze 100'. Dit jaar gidsen Roos Van Acker en Stijn Van de Voorde iedereen samen door de 100 beste songs aller tijden.

'De Tijdloze 100', zaterdag 31 december tussen 10.00 en 20.00 uur op Studio Brussel en via de StuBru-app.

'De Tijdloze' op Canvas
Tijdens de kerstvakantie zorgt Canvas opnieuw voor een muzikale uitsmijter van formaat met 'De Tijdloze', de talkshow. Vijf dagen na elkaar gaat Michèle Cuvelier op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details die schuilgaan achter Tijdloze songs. Dit doet ze samen met Bent Van Looy, Lara Chedraoui, Lennert Coorevits en tal van muzikale gasten, vanuit De Budafabriek in Kortrijk.

Bent Van Looy stelt zijn Tijdloze kennis geheel ten dienste van Michèle en duikt met haar in De Tijdloze, op zoek naar de bijzondere bomen in het bos. Compact Disk Dummy Lennert Coorevits gaat met een beperkt instrumentarium op zoek naar de rode draad doorheen Tijdloze nummers over genres en decennia heen. En vooral: hoe kan hij die zelf aanwenden om ze nóg tijdlozer te maken? 

Frontzangeres Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers trekt in elke aflevering voor een boeiende reportage naar New York. Ze volgt het spoor van Bruce Springsteen tot in New Jersey, gaat in Chelsea Hotel op zoek naar de geest van z'n beroemdste muzikale bewoners, herdenkt de 25-jarige dood van hiphop-legende Notorious B.I.G., gaat op zoek naar de erfenis van muziekclub CBGB, the undisputed birthplace of punk en haalt samen met avant garde-icoon Laurie Anderson herinneringen op aan haar overleden echtgenoot en New Yorker par excellence, Lou Reed.

Michèle praat daarnaast met onder meer Alex Callier, Tijs Vanneste, MEROL, Sylvie Kreusch en DAAN over hun band met De Tijdloze. Een panel van muzikale toppers laat zich gewillig onderwerpen aan een spervuur van vragen over De Tijdloze: Kris Wauters (Clouseau), Thibault Christiaensen (Equal Idiots), Mauro, Willy Organ, Glints, Tsar B, Naima Joris, Stefanie Mannaerts (Brutus) en Miss Angel. Wat is hun Tijdloze top 3? Bij welke Tijdloze band hadden ze graag gespeeld? En welk Tijdloos nummer ontroert hen?

Aan de hand van een reeks Tijdloze videoclips telt Canvas bovendien mee af met 'De Tijdloze Countdown' van Studio Brussel tot en met #101 en last but not least: elke aflevering wordt afgesloten met een quiz. Niet om 'de slimste artiest' te verkiezen maar als schitterend excuus om de kijker met een paar heel fijne weetjes de avond in te sturen.

Na een coronaversie vorig jaar gaat Canvas met 'De Tijdloze' dit jaar all the way en dus mét publiek. Muziekfans die graag een opname willen bijwonen van 'De Tijdloze' kunnen zich inschrijven via vrtmax.be/doemee.

'De Tijdloze' op Canvas, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 december om 20.30 uur op Canvas en VRT MAX.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers