Dit weekend gaat de Scoore Super League van start

donderdag 19 augustus 2021

Nu vrijdag, 20 augustus, trappen Sporting Charleroi en White Star Woluwe het nieuwe seizoen in de Scooore Super League op gang. Nieuwigheid dit seizoen: Eleven Sports zal iédere week een wedstrijd van de Belgische eerste klasse in het vrouwenvoetbal live uitzenden.

Het was een primeur vorig seizoen: wedstrijden van de Scooore Super League die live worden uitgezonden. In overleg met de Pro League en de clubs werd beslist om tijdens het eerste seizoen slechts één wedstrijd om de twee weken uit te zenden. Maar de voetballiefhebber volgde en het idee sloeg aan. De live-uitzendingen op TV zorgden voor een nieuwe impuls voor het Belgische vrouwenvoetbal.


In die mate dat Eleven, in samenspraak met de Pro League, heeft beslist om het komende seizoen, iédere speeldag een wedstrijd van de Scooore Super League uit te zenden.

Doorgaans zal die wedstrijd op zaterdag om 14.00 uur worden gespeeld en worden uitgezonden op Eleven Pro League 1. En de clubs hebben zich geëngageerd om deze wedstrijden zoveel mogelijk op het A-veld van het hoofdstadion te laten plaatsvinden.

Iedere maandag, rond 19.00 uur, zal Eleven ook een highlights magazine uitzenden met de hoogtepunten van àlle wedstrijden van de afgelopen speeldag, aangevuld met interviews en reportages met en over de belangrijkste hoofdrolspeelsters.

Nooit eerder zal er zoveel damesvoetbal op TV te zien zijn. Voor de eerste drie speeldagen, worden volgende wedstrijden live uitgezonden:

Zaterdag 21/8 om 14.00 uur: Club YLA – Standard
Zaterdag 28/8 om 14.00 uur: RSC Anderlecht – Sporting Charleroi
Zondag 5/9 om 18.00 uur: OHL – Standard

Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports Belgium and Luxemburg en Chief Rights Acquisition Officer Eleven Sports Group: 'Als rechtenhouder van het Belgische voetbal willen we ook het vrouwenvoetbal in de kijker zetten en zijn rechtmatige plaats geven. Het live uitzenden van wedstrijden van de Scooore Super League zorgde vorig seizoen voor een sneeuwbaleffect bij alle actoren die hierbij betrokken zijn. Op dat elan willen we nu doorgaan. We zijn dan ook bijzonder opgetogen te kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in België.'

Pierre François, CEO Pro League: 'De Pro League is al jaren in woord en daad een vurige fan van het Belgische vrouwenvoetbal. Niet alleen investeert de Pro League financieel in de vrouwenvoetbalteams van de Pro League ploegen; de integratie van het vrouwenvoetbal in de uitzendrechten, de award voor Scooore Super League player van het jaar, de opname in de Panini albums zijn allemaal acties die de visibiliteit van het vrouwenvoetbal verhogen. De wekelijkse live wedstrijd zal de zichtbaarheid nog verhogen. De speelsters worden zo idolen die op hun beurt jonge speelsters naar het voetbal zullen leiden en zo het Belgische vrouwenvoetbal sterker zullen maken.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers