Documentaire 'My Life as a Rolling Stone' op Canvas

zondag 18 september 2022

'My Life as Rolling Stone' is een vierdelige documentaire van Oliver Murray en Clare Tavernor waarin de drie nog levende Stones (Mick Jagger, Keith Richards en Ron Wood) terugblikken op 60 jaar Rolling Stones.

Elke aflevering portretteert een van de bandleden. Hun eigen verhaal wordt aangevuld met massa’s archiefbeelden, oudere interviews en getuigenissen van andere wereldsterren als Tina Turner, Chrissie Hynde, Jon Bon Jovi, Rod Stewart en Sheryl Crow. ​ In de aflevering over Charlie Watts, die vorig jaar overleed, vertellen de andere drie Stones over hun vroegere kompaan.


Aflevering 1: Mick Jagger
Al 60 jaar is Mick Jagger (°1943) de frontman van The Rolling Stones. In deze aflevering praat hij voluit over zijn rol als muzikale visionair en cultuuridool. Zijn creatieve en commerciële visie waren cruciaal voor het succes van de Stones. Hij leidde de band naar ongekende muzikale hoogten en deed er alles aan om de Stones bijeen te houden, ondanks tal van problemen en (muzikale) conflicten, spanningen en schandalen. Samen met zijn jeugdvriend en 'Glimmer Twin' Keith Richards heeft hij een aantal van de grootste rock-anthems aller tijden geschreven en geproduceerd.

Met getuigenissen van Tina Turner, Bernard Fowler, Chrissie Hynde, Jon Bon Jovi, Lars Ulrich, Joyce Smith, Rod Stewart, Sheryl Crow, Slash, P.P. Arnold, Tommy Hilfiger, Andy Summers, Anna Sui, Brian Johnson, Chip Monck, Don Was, Glyn Johns, John Pasche, Lisa Fischer, Lulu Kennedy-Cairns.

'My Life As A Rolling Stone', vanaf zondag 18 september om 20.10 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers