'Domino Day' weer bij KANAALTWEE

maandag 15 oktober 2007

KANAALTWEE brengt dit jaar opnieuw 'Domino Day': hét grootst domino-evenement ter wereld. Binnen één maand, op 16 november 2007, is het 'd-day' en zenden we het entertainende en spannende gebeuren uit. Stefan Van Loock zet de commentaar-traditie verder en kent intussen als geen ander alle details over de dominovelden en de bouwers.

I


n de WTC Expo in het Nederlandse Leeuwarden werd twee weken terug de eerste steen gelegd door de Nederlandse zanger en tv-persoonlijkheid, Gerard Joling. Die eerste steen is apart : hij is gemaakt uit massief goud en werd speciaal voor Domino Day gesmolten en gegraveerd. Intussen wordt er noest gewerkt aan het leggen van de maar liefst 4.500.000 dominoblokjes. De bouwers hebben nog exact één maand de tijd om alle velden klaar te leggen, een zenuwslopende race tegen de klok waarbij de kleinste onoplettendheid het welslagen van de recordpoging op de helling kan plaatsen. Teamwerk en uiterste concentratie zijn van cruciaal belang. De bouwers zijn met 85 en komen uit 12 verschillende landen.

Thema van de intussen negende wereldrecordpoging op 16 november is 'Falling into life': een visuele en muzikale expressie van de verschillende aspecten van het leven, gebracht in een combinatie van muziek met vallende dominostenen.

Vorig jaar werd het wereldrecord gebroken toen 4.079.381 blokjes tegen de vlakte gingen. Verspreid over heel Europa stemden in 2006 meer dan 80 miljoen kijkers op deze spectaculaire gebeurtenis af. Op 16 november wordt 'Domino Day' in 12 landen uitgezonden. Naast België en uiteraard Nederland zullen ook Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Rusland, Slovakije en Polen. De Nederlandse presentatoren zijn Nance en Hans Kraay Jr.

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers