En kijkt vooruit naar een feestelijk najaar vol topnamen en straffe programma's

dinsdag 18 augustus 2020

Vanaf maandag 31 augustus gaat het najaar in bij En. Na een bijzonder voorjaar kijkt En meer dan ooit vooruit, met klinkende namen en een hele reeks topprogramma's.

Zo mogen kijkers Tom Waes verwachten in 'Undercover' en 'Reizen Waes': Vlaanderen, Saartje Vandendriessche in 'Op De Man Af', en de immer populaire familie Planckaert in 'Château Planckaert'. Het is ook uitkijken naar een nieuw seizoen van 'Down the Road' met Dieter Coppens en Arnout Hauben die 'Dwars door België' trekt. Met andere woorden, het wordt een herfst om van te genieten. Is dat alles? Nee, Eén heeft nog een reden voor een feestje, want 'Dagelijkse Kost', 'Thuis' en 'FC De Kampioenen' vieren dit najaar een jubileum. En dat mag iedereen meevieren.Een terugblik
De voorbije maanden waren uitdagend voor iedereen. Door de coronacrisis vielen zekerheden weg en moest iedereen snel schakelen, zich aanpassen aan de omstandigheden, en nieuwe manieren van werken vinden – ook Eén. Het net slaagde hierin op verschillende vlakken: Eén speelde snel in op de nieuwe situatie met enkele specials rond corona, waaronder 'Reizen Waes Blijft Thuis' en 'Komen te Gaan'. Ook het dagelijkse 'Iedereen Beroemd' vond zichzelf opnieuw uit met nieuwe, relevante rubrieken als ‘Lockdown LOL’ en ‘Woonvlogcentra’. Daarnaast vervulde Eén zijn informatierol met verve door de Vlaming op de hoogte te houden via Het journaal en thema’s dieper uit te spitten in onder andere de 'Pano'-specials rond corona. Hiernaast bleef Eén ontspannende content brengen waarmee kijkers even konden wegdromen, en dat werd gesmaakt. Zo scoorde 'Kamp Waes' met bijna 2 miljoen kijkers, en 'De Columbus' en 'Down The Road' konden meer dan anderhalf miljoen mensen bekoren (best bekeken afleveringen; cijfers telkens 4+, Live+7).

Er werd niet alleen veel lineair naar Eén gekeken, maar ook op VRT NU. Het platform kende de afgelopen maanden een ontzettende groei. Door de lockdown hebben heel wat nieuwe gebruikers VRT NU ontdekt. Eind juli waren er meer dan 2.760.000 accounts. Dit jaar waren er al meer dan 66 miljoen videostarts en het platform had meer dan 1 miljoen kijkers per maand. Aan het begin van de lockdown in maart waren dat er zelfs meer dan 1 miljoen per week.

Feest voor enkele vaste waarden van Eén
Nu kijkt Eén vooruit, want er staat dit najaar heel wat moois op het programma. Zo is er reden tot feest, want verschillende programma's die deel uitmaken van het dagelijkse leven van vele Vlamingen mogen een jubileum vieren. Programma's die generaties samenbrengen, vele Vlamingen hun (dagelijkse) dosis ontspanning bezorgen, en hun leven verrijken – en dat viert Eén met alle fans. Zo mag Jeroen Meus voor 'Dagelijkse Kost' 10 kaarsjes uitblazen. In december wordt 'Thuis' in de bloemetjes gezet, want dan is het exact 25 jaar geleden dat de eerste aflevering van Vlaanderens populairste dagelijkse fictiereeks op Eén te zien was. En het is ook 30 jaar geleden dat de eerste aflevering van 'F.C. De Kampioenen' werd uitgezonden. Om dat te vieren, brengt Eén dit najaar een kerstspecial die ook een eerbetoon zal brengen aan de overleden Johny Voners.

LEES OOK: Het najaar van Eén: dit zie je vanaf 31 augustus
LEES OOK: Het najaar van Eén: dit zie je later dit seizoen

Sterke verhalen van hier, op alle platformen
Eén blijft inzetten op sterke verhalen van hier, die herkenbaar zijn, ontroeren of uitdagen. Dit doet het net op alle kanalen: zowel digitaal als via lineaire televisie en via VRT NU. Eén zoekt hierbij steeds naar de beste manier om een bepaald verhaal tot bij de kijkers te brengen. Zo waren de afgelopen maanden online de avonturen van Dieter Coppens en Kevin voor 'Down the Sea' te volgen, en konden kijkers ook de tocht van Arnout Hauben 'Dwars door België' op een interactieve kaart in real time volgen. Vanaf dit najaar zal Linde Merckpoel vlogs maken voor de online kanalen van Eén, waarbij ze inspeelt op wat er leeft in Vlaanderen.

Eén kiest tot slot voor een sterk prime time slot met elke weekdag (maandag tot en met donderdag) en elke zondag straffe programma's van hier. Kijkers kunnen onder andere genieten van nieuwe seizoenen van 'Durf Te Vragen' met Siska Schoeters en 'Zelfde Deur, 20 Jaar Later' met Martin Heylen, Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in 'Geubels en de Hollanders', Fatma Taspinar duikt in de werking van De cel vermiste personen, en Annemie Struyf trekt naar Het Hoge Noorden. Op zondag worden de kijkers getrakteerd op sterke Vlaamse fictie met 'Undercover' en ontspanning voor de hele familie met 'Château Planckaert'.

Later dit najaar brengt Eén onder andere de nieuwe fictiereeks 'Black-out'.

Download nu de GRATIS TVvisie app voor Android of iOS!


Lees ook:
Het najaar van En: dit zie je vanaf 31 augustus
Het najaar van En: dit zie je later dit seizoen

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers