Ex-VRT hoofdredacteur Kris Hoflack wordt hoofdredacteur VTM-nieuwsdienst

woensdag 19 september 2012

Voormalig Humo- en Bonanza-journalist, maar vooral voormalig VRT-hoofdredacteur, Kris Hoflack wordt de nieuwe hoofdredacteur van 'Het Nieuws' op VTM. Dat maakten VRT en VTM-journalisten daarnet bekend op Twitter en werd nu ook bevestigd met een persbericht.

Kris Hoflack wordt algemeen hoofdredacteur van de VTM nieuwsdienst. Dit maakt de Vlaamse Media Maatschappij vandaag, woensdag 19 september 2012, bekend. Kris Hoflack wordt vanaf 1 oktober 2012 verantwoordelijk voor alle programma’s die onder de nieuwsdienst vallen, met name de dagelijkse nieuwsuitzendingen, Stadion, Telefacts, Royalty, Het Weer,…. Nicholas Lataire en Bart Vandoorne blijven beiden hoofdredacteur van Het Nieuws.

Peter Bossaert, CEO van de VMMa: 'We hebben veel ambitie met ons nieuws. Het is de ruggengraat van een breed televisiestation als VTM, de poort naar prime time. Met Kris Hoflack halen we een man met de juiste ervaring en vakkennis in huis om de top van onze nieuwsdienst te versterken en de strategie van onze informatieprogramma’s te bepalen. Terwijl de ploeg van 'Het Nieuws' onder leiding van Bart Van Doorne en Nicholas Lataire kunnen doorwerken aan de versterking van Het Nieuws, krijgt Kris Hoflack de tijd om een lange termijn visie te ontwikkelen.'

Kris Hoflack: 'VTM geeft een duidelijk signaal  dat een dagelijks kwalitatief sterk nieuws voor de zender zeer belangrijk is.  Een goed nieuws maken en daarmee een groot  publiek bereiken is wat de VTM nieuwsdienst moet doen. Het is een opdracht waar ik met ongelooflijk veel  goesting aan begin.'

Bio Kris Hoflack
Kris Hoflack (1965) is historicus. Hij was in de jaren tachtig assistent van Luc Huyse aan de KULeuven. Daarna ging hij voor Humo werken, waar hij jarenlang politieke interviews schreef. Hij stond ook mee aan de wieg van het weekblad Bonanza. In 2001 ging hij bij de VRT aan de slag. Eerst als eindredacteur van het parlementair magazine ‘Villa Politica’ en daarna als chef ‘Terzake’.

In 2003 werd hij hoofdredacteur tv-duiding en in 2007 één van de hoofdredacteurs van de eengemaakte VRT-nieuwsdienst. In die functie was hij verantwoordelijk voor de duiding-programma’s op radio en tv. Hij was verschillende keren chef-verkiezingen en leidde in 2008 de restyling van VRT-nieuws. Hoflack schreef ook verschillende boeken over de Belgische politiek. In 2011 ging hij voor de Borgerhoff&Lamberigts werken, waar hij de opstart van de tv-afdeling leidde en Fans of Flanders maakte, een programma voor buitenlanders in België.


Bron: persbericht VTM, Twitter
Foto: VRT

hetnieuws

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers