EXIT nummer 5 in 'De Mol' - SPOILERS

zondag 22 april 2018

Tijdens de vijfde aflevering van 'De Mol' kregen de overblijvende kandidaten in Mexico City het bezoek van familieleden. Pieter zag zijn broer Jasper terug, Joke haar zus Fien, Lloyd zijn mama Eugenie. Steve kreeg bezoek van echtgenote Viviane, Bahador van zijn vriendin Miet en Pascale van haar zoon Indy. NIET verder lezen als je de aflevering nog moet zien.

 


Het was de zestigjarige huisarts Steve uit Boutersem die als vijfde 'De Mol' moest verlaten. Hij is de oudste van de groep, maar moet met zijn twee tattoos en sportieve prestaties niet onderdoen voor de jongeren. Hij loopt wekelijks tot 12 km, soms met één van zijn twee dochters. Hij houdt ook van online schaken en hij komt tot rust met Mozart en Chopin. Volgens hemzelf is hij empathisch, negatief is wel dat hij na het eten te snel afruimt.

'Ik heb deelgenomen aan 'De Mol' omdat het een fantastisch avontuur is. Ik wou ook weten hoe dergelijk programma in mekaar zit, de technische kant ervan. Ook  was ik benieuwd hoe zo'n groep zich vormt, de spanningen binnen de groep en hoe die opgelost worden. Daarnaast wou ik weten hoe stressbestendig ik zelf ben', vertelt Steve aan TVvisie.

'Ik heb veel bijgeleerd en het mag ook gezegd worden: de productie is heel professioneel en iedereen is onvoorstelbaar vriendelijk. 'De Mol' heeft mij ook gegeven wat ik ervan verwacht had en ik ben zeer dankbaar dat ik dit avontuur heb kunnen meemaken. Dat ik nu de afvaller ben maakt niet zoveel uit, de tijd was er stilaan rijp voor. Ik zou het moeilijker gehad hebben moest ik als eerste of tweede afgevallen zijn.'

'Uiteraard zijn niet alle proeven even leuk, zoals voor mij de rollercoaster, die mij behoorlijk ziek heeft gemaakt. Men beleeft zeer intense emoties. Stress en vermoeidheid spelen ook mee. Het bekijken van de uitzendingen is intenser dan ik gedacht had. Ook de respons en de impact van het programma  is enorm, men herkent je overal.'

'Ik ben geneesheer in een rusthuis in Tremelo en daar worden de uitzendingen op groot scherm gevolgd en noemt men mij nu Dokter De Mol. Voor mij is 'De Mol' geslaagd en ik zeg alleen proficiat Mol', lacht Steve nog.

De zoektocht gaat verder. 'De Mol' is er weer volgende week zondag om 20.00 uur op VIER.

DOSSIER: 'De Mol' op VIER

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers