Exquisa ('Mijn Restaurant!') is failliet

vrijdag 24 februari 2012

Donderdag werd door de Handelsrechtbank van hasselt restaurant Exquisa failliet verklaard. Het restaurant stamt nog uit de eerste reeks van het vtm-programma 'Mijn Restaurant!'. Yanaïka Skryszkowiak, die nog eigenaar van de zaak was, wil nu met een nieuwe zakenpartner een doorstart maken. Ze wil graag achter het fornuis blijven staan.

Restaurant Exquisa uit Hasselt is donderdag failliet verklaard. De zaak kon, ondanks de grote verliezen, nog vrij lang openblijven, maar problemen met de verbouwingen zorgden voor de doodsteek. Zaakvoerster Yanaïka had al eerder bescherming tegen de schuldeisers gevraagd, maar die liep midden januari af. Een faillissement kon niet meer afgewend worden. In 2010 leed Exquisa zo'n 67.000 europ verlies.


Maar het faillissement betekent waarschijnlijk niet dat Exquisa verdwijnt. Volgens Yanaïka zal een BVBA de zaak overnemen en een doorstart maken. Zij zou in de potten kunnen blijven roeren, maar wil zich niet meer bezig houden met de zakelijke kant van het restaurant.

Bron: GVA.be


Lees ook:
Yanaïka uit 'Mijn Restaurant!' stopt met Exquisa

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

Marieke en Gert hebben een vooroorlogse boerderij in Zeeland verbouwd tot een hedendaags onderkomen met een aantal B&B-kamers. Daarna ontvangen Silvia en Walther de gasten in hun pittoreske dorpje. Zij hebben twee bijzondere kamers waar een hoop te zien valt. Als laatste mogen Ageeth en John de gasten hun bed and breakfast laten zien aan de Loosdrechtse Plassen.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers