'Familie' neemt afscheid van Maarten, Roos, Paul en Victor

zaterdag 1 september 2012

Sinds begin deze week hebben de kijkers om 19.50 uur afspraak met 'Familie'. Met het nieuwe uitzenduur sluit Familie beter aan bij het leefpatroon en het kijkgedrag van de gezinnen in Vlaanderen, die dan graag in de zetel ploffen om samen van de dagelijkse serie te genieten.

Het marktaandeel van 34,4% (VVA 18-54 - live) bevestigt dat dit initiatief geapprecieerd wordt in de huiskamer.


Ook vormelijk en inhoudelijk waken de makers van 'Familie' er meer dan ooit over dat de kijkers zich herkennen in de serie en thema’s aangereikt krijgen die ook in het échte leven spelen. Eigentijds zijn en herkenbaarheid zijn dan ook de sleutelwoorden voor de komende jaren. En omdat de maatschappij en het leefpatroon van de Vlaamse gezinnen voortdurend evolueert, zal ook 'Familie' evolueren in de spelarena’s, de verhaallijnen en bijgevolg ook de cast.

Zo zal in het opnameseizoen 2012-2013 de arena van het ziekenhuis afgebouwd worden en zal het klasserestaurant KomEet getransformeerd worden in een bio-sandwichbar. Hierdoor biedt een verdere ontwikkeling van de personages Victor, Paul, Maarten en Roos nog weinig mogelijkheden. Producent Studio-A stopt dan ook de samenwerking met vaste cast-lid Michael Vroemans en met de gastacteurs Robert de la Haye, Johan De Paepe en Heidi De Grauwe. Alle acteurs hebben nog tot minstens eind dit jaar opnames en zullen in 2013 verschillende maanden op het scherm te zien zijn.

Studio-A wenst Michael Vroemans, Heidi De Grauwe, Robert de la Haye en Johan De Paepe te bedanken voor hun professionele inzet, enthousiasme en bijdrage aan 'Familie' de afgelopen jaren. Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van gedreven collega’s, maar de serie heeft nu eenmaal nood aan nieuwe verhaalelementen en ontwikkelingen.

Het evolutieverhaal van 'Familie' laat aan de andere kant ook toe om nieuwe personages en nieuwe dramatische situaties te introduceren. Zo maken de kijkers vanaf november 2012 kennis met de familie Pauwels, een traditioneel gezin met Hilde De Baerdemaeker als mama Liesbeth, Roel Vanderstukken als papa Benny, Arthur Le Boudec als tienerzoon Arno, Jasmijn Van Hoof als tienerdochter Stefanie en Ludo Hellinx als inwonende grootvader Patrick.


Lees ook:
'Familie' zet vernieuwing verder met ontslagronde bij scenaristen

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers