'Familie' verwelkomt splinternieuw decor: groot studentenhuis voor Louise, Jelle, Kato en Raven

vrijdag 29 april 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Binnenkort trekken Hanne, Quinten, Louise, Kato en Jelle de deur achter zich dicht van het huis waar ze samen in wonen. De vertrouwde set met paarse zetel en polaroids aan de muur ruimt plaats voor twee splinternieuwe decors.

Hanne en Quinten zoeken de rust en privacy op van een eigen appartement, dat de kijkers op maandag 9 mei voor het eerst te zien zullen krijgen. Ook Louise, Kato en Jelle verlaten het warme nest om er zelf één te creëren in een studentenhuis. Dat zal vanaf maandag 23 mei in de reeks te zien zijn en werd deze week al meteen in gebruik genomen in de opnamestudio’s in Lint. Het decor werd er gisteren officieel ingehuldigd in het bijzijn van de cast.


Het studentenkot wordt de nieuwe thuis van Louise (Charlotte Sieben), Kato (Alix Konadu) en Jelle (Maarten Cop), maar ook Louises liefje Raven (Aaron Blommaert) zal er de deur plat lopen. Het decor is het op een na grootste 'Familie'-decor ooit, na de set van het bedrijf Wolff & Bos. Het studentenhuis telt twee volwaardige studentenkamers, een gemeenschappelijke keuken en eetkamer, een speelzone, een wasruimte, studeerplekjes en gangen naar de kamers. De totale set is maar liefst 240 m² groot, de opbouw in de studio nam 18 volledige werkdagen in beslag.

Wim Feyaerts, creative producer: 'Kotfeestjes, examenstress, flikkerlichtrelaties: het zijn maar enkele van de thema’s die verteld zullen worden in het splinternieuwe studentenhuis. Het decor is de op een na grootste 'Familie'-set ooit. Voor het laatste studentendecor dat in 'Familie' te zien was moeten we vijftien jaar terug in de tijd keren. In 2007 vormde de studentenkamers van Pierrot en Leen Van den Bossche en Evy Hermans één van de decors. Vier jaar later verdween de set en was het wachten op de volgende generatie studenten die toen nog prille tieners waren. Tijd om onze tieners van toen, ondertussen 18 en 19 jaar, terug te roepen. Louise kwam samen met haar boezemvriendin Kato terug van wereldreis en Jelle verliet het ouderlijk huis in Dubai. Hun verhaallijnen zullen de komende tijd verder uitgebouwd worden in het nieuwe decor, dat hedendaags, herkenbaar en authentiek is. Een arena waar we bijzonder trots op zijn.'

De opnames in de gloednieuwe 'Familie'-set zijn volop aan de gang. Vanaf maandag 23 mei is de set ook te zien in de reeks en nemen Louise, Kato en Jelle er hun intrek. Het studentenkot zal de achtergrond vormen voor heel wat nieuwe verhalen vol liefde, vriendschap, emoties, drama’s en intriges.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers