'Game Of Thrones'-prequel 'House of the Dragon' komt naar Streamz

zaterdag 16 juli 2022
Foto: © Streamz 2022

'House of the Dragon' is gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit 'Game of Thrones' en vertelt het verhaal van House Targaryen.

De succesreeks 'Game of Thrones' is een van de meest bekroonde Amerikaanse reeksen met niet minder dan 161 Emmy nominaties op haar palmares. De 73ste en laatste aflevering, die in 2019 uitgezonden werd, brak het kijkcijferrecord van de geschiedenis van HBO, dat de reeks sinds 2011 uitzendt.



'House of the Dragon' bestaat uit een indrukwekkende ensemblecast waaronder ook enkele bekende gezichten zoals Paddy Considine ('Peaky Blinders'), Matt Smith ('The Crown'), Olivia Cooke ('The Quiet Ones'), Emma D’Arcy ('Wanderlust'), Steve Toussaint ('It's a Sin'), Eve Best ('Nurse Jackie'), Sonoya Mizuno ('Crazy Rich Asians'), Fabien Frankel ('The Serpent') en Rhys Ifans ('Notting Hill').

King Viserys Targaryen (Paddy Considine) werd gekozen door de Lords van Westeros om de Old King, Jaehaerys Targaryen, op te volgen in de Great Council bij Harrenhal. Viserys is een warme, vriendelijke en goedaardige man, en wil alleen zijn grootvaders nalatenschap eren. Maar goede mannen zijn niet altijd goede koningen.

Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) is de jongere broer van King Viserys en erfgenaam van de troon. Daemon is een ongeëvenaarde krijger en drakenrijder en heeft het ware bloed van de draak. Maar er wordt gezegd dat elke keer als er een Targaryen geboren wordt de goden een muntje opgooien…

Alicent Hightower (Olivia Cooke) is de dochter van Otto Hightower, Hand of the King, en de meest bekoorlijke vrouw in de Seven Kingdoms. Ze groeide op in de Red Keep, dicht bij de koning en zijn vertrouwelingen. Ze heeft een hoffelijke elegantie en een scherp politiek inzicht.

Princess Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) is het eerste kind van de koning, ze is van puur Valyriaans bloed en ook een drakenrijder. Veel zouden zeggen dat Rhaenyra alles heeft… maar ze is niet geboren als een man.

Princess Rhaenys Targaryen (Eve Best) is een drakenrijder en echtgenote van Lord Corlys Velaryon, The Queen Who Never Was. Hij werd gepasseerd als troonopvolger tijdens de Great Council omdat het rijk haar neef, Viserys, de voorkeur gaf omdat hij een man was.

Lord Corlys Velaryon (Steve Toussaint) aka 'The Sea Snake' is de Heer van House Velaryon, een Valyriaanse bloedlijn zo oud als House Targaryen. Als The Sea Snake is hij de meest beroemde zeevarende avonturier in de geschiedenis van Westeros. Lord Corlys maakte van zijn huis een machtige zetel die nog rijker is dan dat van de Lannisters met de grootste marine ter wereld.

Ser Criston Cole (Fabien Frankel), van Dornerse afkomst, is de zoon van de rentmeester van Lord of Blackhaven. Cole heeft geen aanspraak op land of titels; alles wat hij op zijn naam heeft staan is zijn eer en zijn bovennatuurlijke vaardigheid met een zwaard.

Mysaria (Sonoya Mizuno) kwam met niets naar Westeros en werd vaker verkocht dan ze zich kan herinneren. Ze had kunnen verwelken... maar in de plaats daarvan werd ze de meest vertrouwde - en meest onwaarschijnlijke - bondgenoot van prins Daemon Targaryen, de erfgenaam van de troon.

Otto Hightower (Rhys Ifans). Ser Otto, Hand of the King, dient loyaal en trouw zowel zijn koning als zijn rijk. Zoals hij het ziet, is de grootste bedreiging voor het rijk de broer van de koning, Daemon, en zijn positie als erfgenaam van de troon.

'House of the Dragon' werd gemaakt door co-creator en uitvoerend producent George R.R. Martin, co-creator/co-showrunner/uitvoerend producent/schrijver Ryan Condal, co-showrunner/uitvoerend producent/regisseur Miguel Sapochnik, uitvoerend producent en schrijver Sara Hess, uitvoerend producenten Jocelyn Diaz, Vince Gerardis en Ron Schmid, regisseurs Clare Kilner en Geeta V. Patel en regisseur/co-uitvoerend producent Greg Yaitanes. De reeks werd gebaseerd op 'Fire & Blood' van George R.R. Martin. Vanaf 22 augustus 2022 zal 'House of the Dragon' te zien zijn op Streamz.

'House of the Dragon', vanaf maandag 22 augustus op Streamz.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers