Het blijft rommelen: wr staking bij VRT

donderdag 20 oktober 2022

Vrijdag wordt er weer een stakingsactie gehouden bij de VRT. Hierdoor zal er geen 'Terzake' en 'De Afspraak' zijn. En ook 'Het Journaal' van 19.00 uur zal korter zijn.

Begin oktober was er al eens geen uitzending van 'De Zevende Dag' en vorige week moest door een actie de uitzending van 'Villa Politica' geschrapt worden. En nu vrijdag is het dus weer van dat. 'Het Journaal' op Eén wordt ingekort en op Canvas vallen zowel 'Terzake' als 'De Afspraak' weg. Daarnaast zou, volgens Het Laatste Nieuws, meer muziek dan op een normale dag te horen zijn.


Het is de socialistische vakbond die heeft opgeroepen tot een 24-uursstaking. Al bij al blijft de impact voor kijkers en luisteraars alsnog beperkt. De staking draait om de besparingsplannen bij de openbare omroep. Er moeten zo'n 150 personeelsleden weg en de productie van 'Thuis' zou worden uitbesteed aan een externe partij.

'De VRT-directie kiest om de collega's voor het grootste gedeelte van die besparingen te laten opdraaien. Wij zijn overtuigd dat het anders kan en moet, door onder andere te investeren in de collega's en minder extern uit te geven', zo vertelt vakbond ACOD aan Het Laatste Nieuws.

Bron: hln.be


Lees ook:
Zondag geen 'De Zevende Dag' door spontane vakbondsactie
Weer staking op til bij de VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers