Is kiezen altijd een beetje verliezen? Nieuw seizoen van 'Dertigers'!

donderdag 21 maart 2024
Foto: VRT MAX - © VRT 2024

Een nieuwe lente... een nieuw spannend seizoen van 'Dertigers'. En dat voor het eerst in primeur en exclusief op VRT MAX! In 2023 maakte Vlaanderen kennis met de vriendengroep die een herkenbare blik geeft op de leefwereld van jonge dertigers.

In het tweede seizoen - vandaag alvast integraal online - volgt iedereen nog steeds de verhalen van vrienden Jonas, Laura, Ruben, Marvin, Nele, Sami en Ada. Dat is inclusief een stevige portie drama, én fietstochtjes in de Groene Gordel. Bingen kan vanaf nu op VRT MAX.


Grote stappen en beslissende keuzes
Iedereen wordt geconfronteerd met belangrijke keuzes in het leven - en al zeker in de dertiger jaren, wanneer er veel levensveranderende beslissingen worden genomen. Gaan samenwonen, kiezen voor een nieuwe - of oude - liefde, je plek zoeken in een nieuwe bende … Ook bij Vlaanderens favoriete vriendengroep is dat het geval. Zo willen Sami en Lies een nieuwe stap zetten in hun relatie: gaan samenwonen. Maar kan Sami zijn dierbare oma wel achterlaten? Ondertussen worstelt Ada met haar gevoelens voor Sami. Is het enkel vriendschap, of speelt er meer en komt ze tussen Lies en Sami in te staan?

Op het einde van het eerste seizoen vertrok Nele naar Lanzarote. Nele keert terug naar huis, maar kan ze de draad met Marvin terug oppikken? Of wil hij meer dan zij hem kan bieden? Ook Jonas zal een beslissende keuze moeten maken. Kiest hij voor Laura en een toekomstig gezin, of zijn geheime liefde Ruben? Wie hij ook kiest, kan de vriendengroep overeind blijven? Of is kiezen altijd een beetje verliezen?

De levens van de hoofdpersonages vertellen een verhaal over de wereld van dertigers van vandaag. Verhalen van gewone mensen, over vriendschap, seksualiteit, persoonlijke ontwikkeling, connectie maken, vooroordelen, over de keuzes die je maakt in je leven en over hoe je met tegenslagen omgaat. Herkenbaar voor alle leeftijden maar ook een venster op de leefwereld van jonge dertigers.

De vrienden

Laura (Emma Moortgat) was al meer dan tien jaar samen met Jonas (Gilles Van Hecke) toen ze ontdekte dat hij al jarenlang een dubbelleven leidt. Haar duidelijke toekomstplannen en minutieus uitgestippelde levenswandel maken noodgedwongen plaats voor onzekerheid en onduidelijkheid. Voor het eerst in haar leven heeft ze de touwtjes niet zelf in handen en is ze afhankelijk van de keuze van Jonas. Stel dat hij voor haar kiest… zal ze dan kunnen leven met de littekens die achterblijven na zijn bedrog? Of als hij voor Ruben kiest, betekent dat dan het einde van de vriendengroep?

Voor Ruben (Roman Van Houtven) breken er ook onzekere tijden aan. Jonas was jarenlang zijn droomman, zijn beste vriend maar ook zijn geheime liefdespartner. Kan hun relatie het overleven in de echte wereld en is Jonas klaar voor een relatie met een man? Of wat als Jonas niet voor hem kiest, kan Ruben dan nog deel uitmaken van de vriendengroep?

Nele (Sofie Joan Wouters) is en blijft een zelfstandige en vrijgevochten vrouw. Ze houdt niet van labels maar de open relatie met Marvin (Malik Mohammed) bleek geen succes. Ze zag te laat in dat ze hem niet kwijt wil, en hem echt graag ziet. Kan ze de brokken nog lijmen? En wil Marvin dat wel? Kan hij nog het geduld opbrengen om zijn relatie met haar een tweede kans te geven of kiest hij voor iemand die hem meer zekerheid kan geven? Zussen Laura en Nele moeten ook toekijken hoe de scheiding van hun ouders hun band onder druk zet.

Sami (Issam Dakka) heeft grote stappen gezet in zijn leven. Hij was jarenlang de single van de groep, maar heeft nu eindelijk een relatie. Met Lies lijkt hij de ideale partner gevonden te hebben. Ze zijn zelfs klaar om te gaan samenwonen. Maar voor Sami blijkt zijn ouderlijke thuis én zijn oma achterlaten moeilijker dan gedacht. En Lies wil graag een relatie met Sami, niet met Sami én zijn oma.

En dan is er nog Ada (Idalie Samad). Met vallen en opstaan probeert ze steeds meer haar plaatsje in de vriendengroep op te eisen. Ze begint in de fietsenwinkel van Sami te werken. Erg tot onvrede van Lies. Die vertrouwt Ada niet rond Sami. Is haar angst gegrond, of is Ada gewoon hopeloos op zoek naar connectie, en zorgt ze zo voor onenigheid in de groep?

'Dertigers', vanaf nu integraal en exclusief op VRT MAX en later op VRT 1.

'Dertigers' is op VRT MAX ook beschikbaar met audiodescriptie.

'Dertigers' is een programma van Warner Bros. ITVP België voor VRT 1. 'Dertigers' kwam tot stand in samenwerking met De Groene Gordel en Toerisme Vlaams-Brabant, met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid en Scio Productions.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers