Issa Rae keert na 'Insecure' terug met nieuwe comedyserie 'Rap Sh!t'

vrijdag 8 juli 2022
Foto: © Streamz 2022

'Rap Sh!t' volgt Shawna (Aida Osman) and Mia (KaMillion), twee van elkaar vervreemde middelbare schoolvrienden uit Miami die herenigd worden om een ​​rapgroep te vormen. De eerste trailer is net uitgekomen, samen met de premièredatum van de serie.

De eerste aflevering verschijnt meteen na de uitzending in de Verenigde Staten op 22 juli op Streamz.



Na het succes van 'Insecure' en 'Black Lady Sketch Show' heeft ​ Emmy® en Golden Globe® nominee Issa Rae weer een nieuwe hit show gemaakt. Toen het laatste seizoen van 'Insecure' erop zat, waren fans van Issa Rae er kapot van. De gelauwerde reeks veranderde zwarte representatie van vrouwen op het kleine scherm en de manier waarop met name ook millennial-vrouwen werden waargenomen. Nu is de maker en uitvoerend producent terug met een gloednieuwe reeks: 'Rap Sh!t'. Deze keer zal Issa niet de hoofdrol spelen in de serie, maar ze heeft een aantal super getalenteerde mensen gecast.

Aida Osman is als Shawna, een aspirant-rapper die geen succes heeft gezien en haar dagelijkse baan blijft werken in een toeristisch hotel in Miami Beach. Real life rapper en Grammy winnaar KaMillion (ook bekend van 'Love & Hip-Hop: Miami') speelt Mia, een alleenstaande moeder van een vierjarige dochter en een visagiste die drie jobs heeft om de eindjes aan elkaar te knopen.

De rest van de cast bestaat uit de mensen die Shawna en Mia in Miami ontmoeten, en Shawna's vrienden en connecties in de muziekindustrie. Bad Girls Club-alumnus Jonica 'Blue' Booth speelt Chastity, een 'sekswerkmanager' die zichzelf de hertog van Miami noemt. Devon Terrell, die Barack Obama speelde in de 2016 Netflix-film 'Barry', speelt Cliff, Shawna's langeafstandsvriend die rechtenstudent is in New York. Comedian Jaboukie Young-White speelt Francois Boom, Shawna's voormalige klasgenoot die voor de rapper Reina Reign muziek produceert.

Fans van de rapgroep City Girls zullen zeker overeenkomsten zien tussen Mia en Shawana en Caresha 'Yung Miami' Brownlee en Jatavia 'JT' Johnson. Dat komt omdat de serie eigenlijk losjes is gebaseerd op hun echte roem. Issa Rae vroeg aan de twee vrouwen om co-executive producers van de serie te zijn om ervoor te zorgen dat elk aspect van het project op punt stond. De naam van de reeks komt ook van het nummer 'Rap Sh*t' uit 2018 van City Girls van hun album 'Period'.

'Rap Sh!t' is een productie voor HBO MAX en werd gemaakt door producers Issa Rae en Montrel McKay ('A Black Lady Sketch Show') voor HOORAE, evenals Jonathan Berry ('Insecure') en Dave Becky ('Master of None') voor 3 Arts Entertainment, met showrunner Syreeta Singleton, waarbij Rae ook de pilot schrijft. De reeks zal vanaf 22 juli 2022 wekelijkse te zien zijn op Streamz en Streamz+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers