Kanaal Z lanceert 'Goe Bezig!': een talkshow voor en door jonge ondernemers

vrijdag 12 november 2021

Zaterdag 13 november lanceert de businesszender Kanaal Z 'Goe Bezig!', een talkshow voor en door jonge ondernemers. Jeroen Poels en Matthias Browaeys, allebei zelf jong en ondernemend, ontvangen elke week één gedreven jonge ondernemer en één ervaren topondernemer om te spreken over hun passie en weg naar succes.

Poels en Browaeys waren eerder te zien in de VTM 2-reeks 'Jonge Wolven', waarin enkele jonge ondernemers van dichtbij werden gevolgd.


In 'Goe Bezig!' praten ze met jonge ondernemers over thema’s als goed ondernemerschap, durf en risico’s, financiering en digitalisering, het belang van een goed team enz. Daarnaast zijn er ook ervaren topondernemers te gast en mensen die voor nieuwkomers in het ondernemerschap een bron van inspiratie kunnen zijn. Onder meer de komst van mixoloog Hannah Van Ongevalle, Jennick Scheerlinck van buurtplatform Hoplr, Peter Van Praet van pastaketen Bavet en Heleen Van Oost van Dare To Date staat op het programma. Ervaren rotten die langskomen zijn onder meer zwembadbouwer Willy Naessens, sterrenchef Nick Bril, kunstenaar Arne Quinze en Accent-topvrouw Conny Vandendriessche.

Jeroen Poels, Founder/CEO Deltaworx: 'Na 'Jonge Wolven' bleven we zelf nog wat op onze honger zitten. We merkten dat veel mensen geprikkeld waren door de verhalen, maar ook nog met heel wat concrete vragen zaten. Hoe begin je aan je eigen onderneming? Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de ups-and-downs? Daar willen we in het programma antwoorden op bieden. De focus ligt op jonge ondernemers, maar we geloven dat we met hun verhalen ook de oudere generatie kunnen inspireren. Als 18-jarige ondernemer werd ik destijds op hoongelach onthaald. Als we iedereen die zo gek is om risico’s te willen nemen wat meer zouden aanmoedigen, zouden er ongelooflijke dingen kunnen gebeuren. Met dit programma wil ik daar graag aan helpen.'

Matthias Browaeys, co-founder/COO WinWinner & The Harbour: 'Het Vlaamse ondernemerslandschap bruist. Ik kan alleen maar blij zijn dat een nieuwe generatie ondernemers klaar staat en successen boekt. Met 'Goe Bezig!' wil ik ambitieuze jonge mensen inspireren om ook de sprong naar het ondernemerschap te wagen. Veel programma’s over ondernemers beperken zich tot leuke reality TV, maar missen diepgang. Die  willen wij met deze talkshow brengen. We willen niet alleen de heldenverhalen, maar ook de kwetsbare verhalen van onze gasten aan bod laten komen.'

Alex Coene, Netmanager Kanaal Z/Canal Z: 'Kanaal Z wil als open zender met een generalistisch karakter informeren, signaleren en met gerichte tips en adviezen aanzetten tot ondernemen. Met 'Goe Bezig!' willen we jonge mensen inspireren en zin geven om zelf te starten met en te groeien in  ondernemen. We zijn dan ook fier dat we dit nieuwe programma samen met Matthias en Jeroen en onze partners kunnen lanceren.'

'Goe Bezig!' loopt tien weken lang op Kanaal Z en komt tot stand in samenwerking met Acerta, Etion, Telenet Business en Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland én melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers