Kato neemt emotioneel afscheid in 'Familie'

vrijdag 25 november 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Vanavond breekt voor Kato een moeilijk moment aan in 'Familie'. Het personage kreeg de afgelopen weken heel wat heftige emoties te verwerken en kon maar net uit de klauwen van verkrachter Ian (Jasper Heyman) ontsnappen.

De emoties werden haar te veel en dus besloot Kato om afstand te nemen en naar het buitenland te vertrekken. Die plannen worden in de aflevering van vanavond ook uitgevoerd. Kato neemt emotioneel afscheid van haar beste vrienden en vertrekt naar Spanje. Op het afscheid lijkt echter één persoon te ontbreken: Cédric (Yanni Bourguignon), met wie het onlangs tot een eerste kus kwam. Laat hij Kato zomaar vertrekken of daagt hij alsnog op?Met het vertrek van Kato verdwijnt ook actrice Alix Konadu na één jaar op eigen initiatief uit 'Familie'. 'Ik heb deze beslissing met een dubbel gevoel genomen', klinkt het. 'Ik heb een ongelofelijk fijne tijd beleefd op de set, maar toch was het tijd om ermee te stoppen. Mijn oma, die in Ghana woont, werd enkele maanden geleden ernstig ziek en dat was voor mij een wake-upcall. Ik besefte dat ik voor een tijdje in Ghana wil zijn en meer tijd wil doorbrengen met mijn familie. Bovendien ben ik ondertussen 30 geworden en dat was voor mij een kantelmoment. Ik wil graag genoeg uiteenlopende rollen spelen en meer openstaan voor andere opdrachten die niet te combineren waren met 'Familie'. Mijn vertrek was met een klein hartje, want ik heb op de set bijzonder fijne mensen leren kennen. Mijn laatste draaidag was een emotioneel, maar mooi afscheid in het bijzijn van heel wat collega's. Dat deed me veel plezier. Omdat mijn personage blijft leven, blijft ook de deur openstaan voor een eventuele terugkeer.'

'Familie', elke werkdag om 20.05 uur bij VTM.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers