Ketnet zet volop in op interactieve verhalen

woensdag 15 februari 2023
Foto: © Studio 100 2019

Ketnet is al jaar en dag pionier wat betreft digitale innovatie. De kinderzender van VRT zet sterk in op kijken, spelen en interageren rond haar aanbod. In 2017 bracht Ketnet als eerste Vlaams merk interactieve fictie in de special 'Regel het voor 3S: de kunstroof'.

Daarna volgde een eerste interactief verhaal rond de succesreeks 'Nachtwacht'. Vandaag lanceert Ketnet samen met Studio 100 opnieuw een verhaal met interactieve video en games: 'Nachtwacht Academie'.


'In ons streven om alle kinderen in Vlaanderen en Brussel te bereiken met Ketnet, experimenteren we met verschillende vormen van storytelling. Uit eerdere succesvolle ervaringen met 'Regel het voor 3S' en 'Word de vierde Nachtwachter' zien we dat kinderen interactieve fictie een toffe vertelvorm vinden. We hebben de techniek in huis om autonoom aan de slag te gaan, om zo nieuwe interactieve game-ervaringen aan te bieden aan de Ketnetters', Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet.

'Nachtwacht Academie'
Het universum van 'Nachtwacht' wordt opnieuw uitgebreid met een interactieve opleiding: 'Nachtwacht Academie'. Ketnetters kunnen een opleiding volgen bij Wilko (Giovanni Kemper), Vladimir (Louis Thyssen) of Keelin (Celine Verbeeck). Doorlopen ze alle opdrachten goed, dan ontvangen ze een diploma aan de 'Nachtwacht Academie'.

Schuilt er een elf, vampier of weerwolf in jou? Ontdek het op de eeuwenoude 'Nachtwacht Academie', en volg een opleiding bij Keelin, Vlad of Wilko! Leer over de geschiedenis, gewoontes en krachten van de elfen, vampiers of weerwolven met Keelin, Vlad of Wilko. Volg een cursus ‘Monsters’ bij de wijze schooldirecteur Nyada, en maak jouw eigen elfenketting, vampierenring of weerwolvenarmband. Breng je de opleiding tot een goed einde? Dan ontvang je een echt diploma van de 'Nachtwacht Academie'!

'Nachtwacht Academie' is een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100. Dit interactieve spel is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers