Kijkcijfers: grote belangstelling voor openingswedstrijd Rode Duivels

donderdag 24 november 2022
Foto: Sporza - © VRT 2022

Voetbal is, zeker wanneer het over de Rode Duivels gaat, gedeelde nationale passie. De Rode Duivels brengen ons allemaal samen. VRT wil informeren en verbinden, en dat is gisteren uitstekend gelukt bij de openingswedstrijd van ons nationaal team op het WK.

Gemiddeld 1.881.984 mensen bekeken de wedstrijd België-Canada, goed voor een marktaandeel van 70.8%. ​De kijkcijferpiek lag kort voor het einde van de wedstrijd om 21.53 uur: toen zaten er 2.016.000 Vlamingen nagelbijtend het laatste fluitsignaal af te wachten.


Die massale belangstelling in alle lagen van de bevolking toont andermaal de verbindende kracht van voetbal. Het is precies die beleving die VRT wil stimuleren met haar WK-aanbod, al blijft de omroep ook oog hebben voor de minder fraaie kanten van het WK en de organisatie ervan.

Ter vergelijking: de openingsmatch van de Rode Duivels op het EK 2021 (tegen Rusland) scoorde met gemiddeld 1.800.782 kijkers wat minder. De eerste wedstrijd van de Rode Duivels tegen Panama op het WK 2018 deed het wel nog beter met 2.077.871 kijkers. ​

Ook in het goed gevulde Sporza Wintercircus in Gent zat de sfeer er gisteren volop in. De voetbaltalkshow 'Villa Sporza' had gemiddeld 645.348 kijkers en 56.4% marktaandeel met een piekcijfer van 907.047 kijkers.

Absolute topcijfers voor online
Online waren de cijfers relatief gezien zo mogelijk nog beter. Sporza (de site en app samen) had gisteren een topdag met maar liefst 1.219.382 unieke bezoekers. Dat is de vierde beste dagscore ooit. Er waren ook 563.008 unieke streamers, een absoluut dagrecord op Sporza.

De Rode Duivels geven niet enkel een boost aan Sporza, ook VRT MAX deelt in het succes: met 422.316 unieke bezoekers en 319.302 streamers werd een nieuwe dagrecord voor VRT MAX gevestigd.

Sporza WK-pronostiek is groot succes
Niets zo gezellig en spannend als samen met vrienden vrijblijvend een pronostiekje te wagen over het verloop van het WK. Dat is precies wat de Sporza WK-pronostiek beoogt. Dat je het daarbij ook kan opnemen tegen echte kenners en voerbaltoppers is nog een extra uitdaging. De Sporza WK-pronostiek is dan ook een groot succes met op dit moment 114.300 deelnemers. ​


Lees ook:
Dan spelen de Rode Duivels op het WK voetbal in Qatar

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Abby wil tijdens de feestdagen haar vriendin Harper ten huwelijk te vragen wanneer ze op bezoek zijn bij haar schoonfamilie. Ze ontdekt echter dat de conservatieve ouders van Harper niet op de hoogte zijn van hun relatie. Meer nog... Harper is zelfs nog niet uit de kast gekomen ten opzichte van haar familie.

'Happiest Season', film uit 2020 met oa. Kristen Stewart, om 22.00 uur op Net5.

Dossiers