Kijkcijfers: Play4 en GoPlay zetten 2023 succesvol in

maandag 30 januari 2023
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

Must-see programma's voor een miljoenenpubliek en nog meer nieuwe prikkelende programma's. Met die belofte werd het nieuwe Play-jaar en de nieuwe entertainmenthuis Play Zuid geopend. En belofte maakt schuld.

2023 kende een bruisende start voor Play4 en GoPlay, met miljoenentitels als 'De Verhulstjes', 'James De Musical', 'Over De Oceaan' en 'De Rechtbank' die op verschillende momenten én platformen een breed en divers publiek bereiken.


Eén van die grote primetime titels van het moment is 'De Verhulstjes'. Met onder andere de outing van Gert als fervent Speedo-drager tikt de familiereeks aan tot boven het miljoen: 1.006.000 kijkers en 34.1% marktaandeel. Ook 'James De Musical' bevestigt met zijn tweede seizoen en weet opnieuw 875.000 kijkers warm te maken voor emotionele en spectaculaire muzikale odes aan bekend Vlaanderen, goed voor 31.5% marktaandeel. En dat met als uitschieter een uitstap naar de Lotto Arena voor een avondvullend livespektakel op 3 en 4 februari. 'Over De Oceaan' heeft dan weer, net als 'Nonkels' na een succesvolle eerste preview op Streamz, de wind helemaal in de zeilen op Play4 en vaart rustig verder richting het miljoen: met gemiddeld 923.000 kijkers en 32.1% marktaandeel staat de humaninterestreeks mee aan de top van het kijkcijferklassement. 'De Rechtbank' is en blijf één van de absolute sterkhouders van het schema en volgt in zijn twaalfde (!) seizoen voor het eerst de zittingen van de Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en kijkt de reeks mee achter de schermen bij het Vlaams Sporttribunaal waar meldingen van zedenfeiten in sportclubs behandeld worden. Met succes, zo blijkt: 820.000 kijkers en 23.5% marktaandeel.

Play is daarnaast dagelijks aanwezig met 'Play Café', 'De Tafel van Vier' en 'Big Brother'. 'Play Café' is net opgestart en warmt de avond op en maakt elke dag nieuws. Daarna schuift Gert Verhulst aan 'De Tafel van Vier', die de vinger aan de actuapols houdt voor gemiddeld 232.000 kijkers (6.3%). En 340.000 kijkers volgen onbekende Nederlanders en Vlamingen die opgesloten zitten in het befaamde 'Big Brother'-huis. Jan Jaap van der Wal sluit de zondagavond op gepaste wijze af op zijn eigenzinnige manier in 'Jan Jaap op Zondag' en dat deed hij bij de start al voor meer dan 400.000 kijkers. Ondertussen blijft hij elke zondagavond de week fileren én vieren. Ook sport ontbreekt niet in januari. Zo blijft 'Sports Late Night' 202.000 voetbalfans bedienen op zaterdag en zondag. En binnenkort is er ook opnieuw Europa (Conference) league. Verder is het nu de komende weken nog uitkijken naar 'Liefdestips aan Mezelf' op GoPlay en 'Assisen' en 'Tulpen' uit Antwerpen op Play4.

Bron: CIM TV – Noord – aantal kijkers live+uitgesteld+webrating+rerun – marktaandeel VVA 18-54 1ste kijkmoment – data beschikbaar 30/01/’23

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers