Kijkcijfers: Play4 verheugd met succes van 'Nonkels'

maandag 30 mei 2022
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2022

'Welkom, maar het moet ook een beetje passen.' En of het past: het fenomeen Nonkels kent dit voorjaar geen gelijke. Aflevering 2 van de komische fictiereeks startte de dag zelf met 309.000 kijkers en dat aantal dikte aan tot maar liefst 936.235 kijkers.

De reeks blijft verder groeien en op dit moment – na 3 afleveringen - lokken Innocent en de familie Persyn wekelijks gemiddeld 664.000 kijkers naar Play4 en GoPlay, goed voor 24.5% marktaandeel. Ook op Streamz blijft het de meest opgevraagde serie. 'Nonkels' is zo één van de best bekeken programma's en laat de fictieconcurrentie in zijn genre van de voorbije weken en maanden ver achter zich.


De maand mei had ook nog heel wat andere kleppers in petto voor de Vlaamse kijker. Het jubileumseizoen van 'De Mol' op de Canarische eilanden scoorde gemiddeld 1.282.000 kijkers en 50.1% marktaandeel. De apotheose van dit pittige en spannende avontuur in Paleis 12 had in totaal 1.425.000 kijkers. 'De Mol' gaat ook online verder op zijn succesvolle elan: Gilles De Coster en zijn vrienden prijken op nummer 1 van de Vlaamse online programmalijst.

Voor Jani was het twee keer prijs afgelopen maand: hij debuteerde als presentator van 'Blind Gekocht' én ging met Otto-Jan op reis naar Sifnos om er samen BV's 48 uur in de watten te leggen in 'Viva La Feta'. 'Blind Gekocht' stond voor grote uitdagingen, maar bracht uiteindelijk alles tot een goed (kijkcijfer)einde: tot nu toe gemiddeld 839.000 kijkers en 40.4% marktaandeel. 'Viva La Feta' maakte nieuws en deed dromen van de zomer: 387.000 kijkers en 18.8% marktaandeel. Vorige week namen 'De Verhulstjes' op Play4 definitief afscheid van Samson & Gert. De special lokte 662.000 kijkers en leverde 34% marktaandeel op.

Ondertussen gaat het voorjaar zijn laatste fase in met nog enkele lopende én nieuwe programma's. Naast 'Nonkels' kunnen kijkers afstemmen op 'Junior Bake Off Vlaanderen', 'Come Dance With Me' en 'Da's Dikke Liefde', deze week starten 'Personal Trainers' en 'Topmakelaars' nog op en op GoPlay is er 'Hacked' en 'Viktor vs. Francesco'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers