Kijkers OUTtv voorspellen winnaar Eurovisiesongfestival

woensdag 30 maart 2016

De Europese gay lifestylezender OUTtv start vandaag opnieuw met een online poll omtrent het Eurovisiesongfestival. Ieder jaar stemmen meer dan 3000 holebi's op hun favoriete Songfestivalnummer van het jaar.

Naar goede gewoonte ontvangt de pollwinnaar de felbegeerde OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn effectief losbarst. Sinds de invoering van deze award in 2010 werd de uiteindelijke winnaar van het Songfestival reeds vier keer goed voorspeld door de homogemeenschap.


'In tegenstelling tot andere awards, zoals de jaarlijkse Barbara Dex Award voor slechtst geklede artiest, wordt de OUTmusic Award uitgereikt nog voor de eerste halve finale van het Songfestival plaatsvindt', vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe. 'In de poll kan er enkel gestemd worden op de huidige deelnemers van het Songfestival. Bij de OUTmusic Award draait het om het nummer dat het best in de smaak valt bij de homogemeenschap. De artiest, de live-uitvoering en de persoonlijke boodschap van de artiest zijn bijzaak.'

Het is de zevende keer dat OUTtv de award in aanloop van het Songfestival uitreikt. Al sinds 2010 stemmen Europese holebi's op hun favoriete songfestivalnummer van het jaar. In totaal wisten de OUTtv-stemmers de winnaar vier keer te voorspellen: in 2010, 2012, 2013 en 2015. 'Homo's hebben een goede voeling met muziek. Vorig jaar voorspelden de homogemeenschap dat Måns Zelmerlöw met 'Heroes' het Eurovisiesongfestival zou winnen. Een juiste prognose zo bleek', aldus Putman.

Stemmen kan dit jaar nog tot en met 1 mei via http://www.out.tv. De OUTmusic Award 2016 wordt op maandag 9 mei persoonlijk aan de winnaar overhandigd in het OUTtv-programma 'Eurovision Update'.

OUTtv start vanaf heden ook met de Eurovisieprogrammering waaronder programma's te zien zijn zoals 'Stockholm Calling' met presentator en Eurovisionist Jens Geerts, de registratie van 'Eurovision In Concert' (op 9 april in Melkweg Amsterdam) en 'Best of Eurovision'. Via social media en de OUTtv-website komen de laatste Eurovisienieuwtjes eveneens voorbij.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers