Kursaal Oostende opent Studio 100 Aan Zee

donderdag 7 juli 2022

Kursaal Oostende opende deze avond hun nieuwste project Studio 100 Aan Zee. Vanaf morgen, vrijdag 8 juli, is het langverwachte zomerproject toegankelijk voor het grote publiek.

Studio 100 Aan Zee is een unieke combinatie van de nieuwe Studio 100 Belevingsexpo en het succesvolle K3 Immersive Bootcamp. Kursaal Oostende mikt meteen hoog en houdt het concept maar liefst 59 dagen onafgebroken open om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven de nieuwe belevingsexpo en immersive experience te ontdekken.


Gwen Nys, Adjunct Directeur Kursaal Oostende: 'Kursaal heeft een lange traditie van expo’s tijdens de zomermaanden. Dit jaar verbreken we alvast ons eigen record qua meest verkochte tickets in voorverkoop. Dit is echt ongezien. De ambities van Studio 100 Aan Zee liggen dan ook hoog: we mikken op 50.000 bezoekers die komende maanden afzakken naar de kuststad.'

Belevingsexpo en K3 Immersive
​Plop, Bumba, K3, Mega Mindy, Samson & Marie, Piet Piraat en nog vele andere Studio 100-figuren nemen jong en oud mee doorheen de rijkgevulde geschiedenis van Studio 100 in de Studio 100 Belevingsexpo. Bezoekers genieten van de leuke en verrassende belevingsexpo waar ‘fun’ en ‘doen’ centraal staan. Decors, kostuums, weetjes, doe- activiteiten,… de expo biedt puur plezier voor de hele familie. Bovendien is er ook de unieke Studio 100 Aan Zee-strip, speciaal getekend in het kader van deze expo én enkel deze zomer te verkrijgen in het Kursaal.

Naast de Studio 100 Belevingsexpo is ook de K3 Immersive Bootcamp één van de trekpleisters in de badstad. Zing en dans door de wervelende ruimtes met 360° projecties, volg de aanwijzingen van je idolen en treed in de voetsporen van een echt K3’tje. Het K3 Immersive Bootcamp liep afgelopen maanden succesvol in Antwerpen waar het tienduizenden bezoekers trok richting de Meir. Wegens het succes in Antwerpen verhuist de productie deze zomer dus naar de kust.

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: 'Het is vandaag een belangrijke dag voor onze jarenlange samenwerking met Kursaal Oostende. Dit is veruit het grootste partnership dat we ooit samen opgezet hebben. Er is hard gewerkt door beide teams aan Studio 100 Aan Zee en we zijn dan ook bijzonder tevreden met het resultaat. We hopen dan ook dat het publiek massaal de weg vindt naar deze twee unieke ervaringen.'

Dat het concept aanslaat, blijkt ook uit de extra acties die overal in de stad ontpoppen en blijk geven van een breed en lokaal draagvlak. Zowel Toerisme Oostende als het Feest- & Cultuurpaleis surfen mee op het project.

Toerisme Oostende organiseert komende zomer enerzijds een Studio 100 Aan Zee-zoektocht doorheen de binnenstad (inclusief 10 lokale handelaars die betrokken worden in de zoektocht), alsook driemaal een Meet-’n-Greet met Studio 100-figuren in het pop-up-theater van deelgemeente Mariakerke. Shoppingcentrum Feest- & Cultuurpaleis daarentegen wordt partner van Studio 100 Aan Zee en opent gedurende diezelfde zomermaanden een heus Pop-up Ballenbad als onderdeel van de Studio 100 Aan Zee-zoektocht.

Bart Tommelein, Burgemeester Stad Oostende: 'We voelden het enkele maanden geleden al: het wordt een fantastische zomer. Met Studio 100 Aan Zee bieden we opnieuw een topattractie aan die tienduizenden bezoekers naar de kust zal lokken. Ik ben fier dat Kursaal Oostende en Studio 100 opnieuw de handen in elkaar slaan voor dit project.'

Peter Craeymeersch, General Manager Toerisme Oostende & Directeur Kursaal Oostende: 'Studio 100 Aan Zee is uitstekend nieuws voor de honderdduizenden toeristen deze zomer maar in het bijzonder ook voor onze lokale handel en horeca, die ongetwijfeld mee kunnen genieten van dit succes. De toeristische en economische impact zal groot zijn en zorgt ervoor dat ons aanbod voor deze zomer meer dan compleet is.'

Persbericht Studio 100
Meer artikels over Studio 100

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee Renť een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers