Leo Hellemans (VRT) sluit nieuwe samenwerking met Woestijnvis niet uit

dinsdag 25 september 2012

Het is heel goed mogelijk dat Woestijnvis in de toekomst nog programma's voor de VRT gaat maken. Dat heeft Directeur Media van de openbare omroep, Leo Hellemans, dinsdag gezegd in 'De Ochtend' op Radio 1.

Toen de moederholding van Woestijnvis, De Vijver, de televisiezenders VT4 en VIJFtv in handen kreeg, kwam het tot een breuk tussen het succesvolle productiehuis en de VRT. Het nam ook heel wat succesvolle formats mee naar de nieuwe zender VIER. Ook nu rommelt het nog wel eens tussen beide partijen. Maar Hellemans wil niet weten van een 'vechtscheiding', zo zei hij op Radio 1.

'We hebben samen een fantastisch traject afgelegd. Op een bepaald moment is daar een einde aan gekomen. Maar we zijn ervan overtuigd dat er een nieuwe samenwerking zal komen de komende jaren. We hebben hetzelfde DNA, we zijn samen groot geworden', vertelde Leo Hellemans tijdens het interview.

Hellemans stelt zich ook vragen bij bijvoorbeeld 'In Godsnaam' dat nu op VIER wordt uitgezonden. Hij vindt dat de reportagereeks van Annemie Struyf gewoon op Eén hoort. Ook vindt de VRT-directeur dat 'De Slimste Mens ter Wereld' nog altijd een VRT-programma is.

Bron: gva.be - Radio 1


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers