Leo Hellemans (VRT) sluit nieuwe samenwerking met Woestijnvis niet uit

dinsdag 25 september 2012

Het is heel goed mogelijk dat Woestijnvis in de toekomst nog programma's voor de VRT gaat maken. Dat heeft Directeur Media van de openbare omroep, Leo Hellemans, dinsdag gezegd in 'De Ochtend' op Radio 1.

Toen de moederholding van Woestijnvis, De Vijver, de televisiezenders VT4 en VIJFtv in handen kreeg, kwam het tot een breuk tussen het succesvolle productiehuis en de VRT. Het nam ook heel wat succesvolle formats mee naar de nieuwe zender VIER. Ook nu rommelt het nog wel eens tussen beide partijen. Maar Hellemans wil niet weten van een 'vechtscheiding', zo zei hij op Radio 1.

'We hebben samen een fantastisch traject afgelegd. Op een bepaald moment is daar een einde aan gekomen. Maar we zijn ervan overtuigd dat er een nieuwe samenwerking zal komen de komende jaren. We hebben hetzelfde DNA, we zijn samen groot geworden', vertelde Leo Hellemans tijdens het interview.

Hellemans stelt zich ook vragen bij bijvoorbeeld 'In Godsnaam' dat nu op VIER wordt uitgezonden. Hij vindt dat de reportagereeks van Annemie Struyf gewoon op Eén hoort. Ook vindt de VRT-directeur dat 'De Slimste Mens ter Wereld' nog altijd een VRT-programma is.

Bron: gva.be - Radio 1


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers