Meer dan 2000 darters strijden voor een felbegeerde plek in de allereerste VTM 2 Darts Academy

woensdag 19 juli 2023
Foto: VTM 2 - © DPG Media 2023

Vlaamse darters staan duidelijk te springen om hun darttalent te tonen, verder te ontwikkelen en om - wie weet - hun eerste stappen in het professionele dartcircuit te zetten.

Woensdag nemen maar liefst 2.048 darters deel aan de selectieproeven van de VTM 2 Darts Academy, waarmee de zender Belgisch darttalent wil stimuleren en naar een topniveau wil brengen. Aan de Medialaan in Vilvoorde, dé thuishaven van Darts bij VTM 2,  scherpt de massa kandidaten momenteel de pijlen. Tijdens een uiterst pittige proef krijgen zij slechts één kans om te bewijzen dat ze een plek in de VTM 2 Darts Academy verdienen. Wat die proef precies inhoudt, komen de darters pas te weten vlak voor ze aan de oche gaan staan. De spanning hangt dan ook in de lucht. De lucky few die de aartsmoeilijke proef met glans doorstaan, stoten nog dezelfde dag door naar de tweede ronde. Daar worden hun dartskills beoordeeld door voormalig topdarts Erik Clarys himself, die het aanstormend talent in de VTM 2 Darts Academy zal trainen, begeleiden en evalueren.


Erik Clarys: 'Met de VTM 2 Darts Academy zoeken we mensen die het tot professioneel darter willen én kunnen schoppen, en die ons land binnen het internationale circuit kunnen verdedigen. We willen verdoken en gepassioneerde talenten door middel van een intensief trainingsproces beter maken en wie weet wel de nieuwe Dimi’s en Kims kweken. De lat ligt dus hoog. Heel hoog. De selectieproef is dan ook niet van de minste en test de kandidaten op het scherpst van de snee. We verwachten dat vandaag zo’n 1 à 5 procent van de kandidaten zal slagen.'


VTM 2 lanceert haar Darts Academy met één doel voor ogen: méér Belgisch talent in het professionele circuit en in topwedstrijden krijgen. Wie na vandaag de selectie van Erik haalt, krijgt de kans om onder zijn hoede te groeien en zijn of haar darttalent verder te ontwikkelen. Erik vliegt er meteen in, want de eerste trainingen gaan volgende week van start. In januari levert de Academy haar eerste lichting darters af. Vervolgens dekt VTM 2 ook hun kosten om te kunnen deelnemen aan de Q-School, het officiële kwalificatietoernooi waarin spelers strijden om een tour card. Darters met zo’n tour card op zak, mogen twee jaar lang deelnemen aan alle Professional Darts Corporation-toernooien.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Een boeiend verhaal van Robbie Robertson, de dit jaar overleden gitarist en songwriter van The Band, over het nummer The Night They Drove Old Dixie Down. We gaan naar Jamaica en duiken in de muzikale roots van Bob Marley. En songwriter Holly Knight schreef maar liefst negen nummers voor Tina Turner. Zij vertelt over hun samenwerking en de totstandkoming van onder andere 'The Best'.

'Top 2000: The Untold Stories', om 23.35 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers