Meisjes aan de macht op het 'Gala van de Gouden K's'

maandag 4 april 2022
Foto: Ketnet - © VRT 2022

'Het Gala van de Gouden K's' was vanavond aan zijn negende editie toe. In een bruisend en tot in de nok gevuld Sportpaleis genoten 16.000 Ketnetters en hun ouders van een spetterende show met tal van optredens.

Tijdens het Gala konden de kijkers in het Sportpaleis en thuis ontdekken wie of wat in 2021 in media en showbizz het populairst was bij Vlaamse kinderen en dus een Gouden K verdiende. 


Gala van de girlpower
De Ketnetters én de genomineerden hebben lang moeten wachten op de uitreiking van de Gouden K’s. In december hadden de kinderen al massaal gestemd voor hun favorieten, maar om het Gala live te kunnen organiseren, werd de show verplaatst naar april.  Na lang wachten konden de kinderen nu eindelijk hun winnaars onder luid applaus toejuichen op de awardshow.

Er werden tien Gouden K’s uitgereikt. Naast Camille Dhont, Pommelien Thijs en #LikeMe, de winnaars van vorig jaar, mochten ook verschillende nieuwe namen een Gouden K in ontvangst nemen. Ook K3, Timon Verbeeck en de makers van Belgium’s Got Talent mochten huiswaarts keren met een Gouden K.

Dit zijn alle winnaars:

Coole Ket: Nina Derwael
Familieprogramma: Belgium’s Got Talent
YouTube-hit: Stien Edlund
Acteur: Pommelien Thijs
Artiest: Camille Dhont
Song: Waterval van K3
TikTok-ster: Timon Verbeeck
Ketnet-programma: Surprise #LikeMe
Ketnet-serie: Meisjes
Outfit: Francisco Schuster

Spectaculaire show
Bekend Vlaanderen was goed vertegenwoordigd op het Gala. Er waren onder andere optredens van Regi en Niels Destadsbader met ‘De wereld draait voor jou’ en #LikeMe met ‘ochtendgymnastiek’. De Ketnet Musical cast bracht samen met Gloria ‘Je kan het’. Metejoor en Emma Heesters zorgden voor een prachtige versie van ‘Rendez-Vous’. Camille sloot de avond gepast af met haar grootste hit ‘Vuurwerk’.

Ook bij de prijsuitreiking was er  heel wat bekend volk. De awards werden overhandigd door Mega Mindy en Mega Toby, Koen Wauters en Ruth Beeckmans, Aster Nzeyimana en Lize Feryn, Gargamel en Azraël uit De Smurfen, Camille Dhont, Jelle Cleymans, Aaron Blommaert, Jenne decleir en nog vele anderen. De awardshow werd integraal uitgezonden op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT NU.

Afscheid van Ketnet-wrappers Thomas en Sien
Het gala draaide niet enkel rond de winnaars, maar ook rond het afscheid van Thomas Van Achteren en Sien Wynants. De twee beëindigen hun carrière als Ketnet-wrapper. 'Het Gala van de Gouden K’s' was hun laatste wapenfeit als wrapper. Duizenden Ketnetters namen afscheid met een oorverdovend applaus.

Ook de andere Ketnet-wrappers lieten het afscheid niet zomaar passeren. Sarah, Gloria en Sander staken een grote verrassingsact in elkaar. Samen met enkele Ketnet-vrienden zoals Jean Janssens, Charlotte Leysen, Maureen Vanherberghen, Gio Kemper en Danira Boukhriss brachten ze een eigen versie van De Vriendschapsband. Het was een complete verrassing voor Thomas en Sien.

'Het Gala van de Gouden K's' is te herbekijken op maandag 4 april omstreeks 8.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Op woensdag 6 april is 'Het Gala van de Gouden K's' te herbekijken met VGT omstreeks 13.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers