Ment TV zendt vanaf september 24 uur per dag uit

vrijdag 12 augustus 2011

In januari 2010 kon Vlaanderen kennismaken met de programma's van MENT TV, 8 uur per dag op het Stories Kanaal 40. Zeer snel was duidelijk dat de resolute keuze voor Vlaamse muziek en Vlaams entertainment, gecombineerd met evenementennieuws, aansloeg bij de kijker in Vlaanderen. Talkshows met artiesten van bij ons in combinatie met vooral Vlaamse muziekclips en een baseline die weinig aan de verbeelding overlaat 'Zing mee met je TV' werden gesmaakt. De naam MENT, (een samentrekking van Muziek en ENTertainment) werd al snel gekoppeld aan een aantal grote evenementen (Nekka Nacht, Houden Van, Polonaise Festival…) waarin muziek uit Vlaanderen centraal staat.

MENT OP 5 SEPTEMBER OM 18 UUR:  ‘De Vlaamse artiesten slapen nooit meer’

Op dit ogenblik wordt in het MENT-mediagebouw in Gent volop gewerkt aan de voorbereiding van een 24-uurskanaal dat vanaf 5 september om 18 uur opstart. De omroep zal vooral Vlaamse muziek programmeren met toffe muzikale uitstapjes richting ondermeer Franse en Duitstalige muziek. Naast muziek zijn er ook praatprogramma’s met Bekende Vlamingen, groepen en artiesten.  De clips zullen verrijkt worden met nieuwsfeeds in samenwerking met de redacties van Yelo.be en Zita.be waardoor de kijker real time op de hoogte blijft van recent nieuws uit binnen- en buitenland maar vooral uit de muziek-, entertainment- en eventwereld.  

DE VLAAMSE ARTIESTEN:


MENT TV zal een ruime waaier aan artiesten brengen, de gevestigde waarden natuurlijk maar ook jong talent dat vaak geen budget heeft om een videoclip op te nemen krijgt een kans. De MENT studio staat ook voor aanstormend talent open om een studioclip op te nemen zodat ook zij (eindelijk) een kans krijgen om zich aan Vlaanderen te tonen.

VEEL VLAAMS MAAR OOK MEER:


Naast Vlaamse krijgt ook anderstalige muziek een plaats. Vooral Duitstalige muziek is naast Vlaamse populair bij een zeer brede massa, die krijgt ondermeer een plaats op zondag en ook op dinsdagavond.

MENT EN DE EVENEMENTENWERELD:


MENT TV zal meer dan ooit samenwerken met de Vlaamse evenementenwereld. De omroep zal de kijker ondermeer informeren omtrent events als Het Festival van de Ambiance, De Nacht van de Champagne, Adamo, Marco Borsato, Christoff en vrienden en vele andere.  Voor een groot aantal events die op MENT TV worden gepromoot, zal het MENT zusterbedrijf BOEK JE TICKET.be de ticketafhandeling verzorgen. Voor de verkoop van tickets in winkelpunten sloot het een samenwerking met Free Record Shop waardoor tickets, naast online, op meer dan 300 plaatsen in de Benelux ook fysiek te koop worden aangeboden.

KANAAL 37 VLAANDEREN – KANAAL 127 BRUSSEL:


MENT TV zal in Vlaanderen digitaal exclusief bij Telenet  te bekijken zijn op Kanaal 37,  digitale Telenet kijkers in Brussel zullen voor muziek uit Vlaanderen 24 uur per dag kunnen afstemmen op Kanaal 127.

MENT FEEST:

MENT zal op 4 september, de dag voor de opstart van de omroep, samen met een keur aan Vlaamse artiesten de zender aan het grote publiek voorstellen, dat tussen 14 en 22u30 in Nevele. Op de grote MENT-podiumtruck komen artiesten als Belle Perez, Wim Leys, Trisha, The Sunsets, Filip D’Haeze, David Vandyck en Partie Party Live. Het evenement is volledig gratis toegankelijk. Meer informatie hierover volgt…

WAT VINDEN DE VLAAMSE ARTIESTEN ERVAN?


Een belletje van de MENT-redactie naar het mobieltje donderdagavond van enkele Vlaamse artiesten om hen het nieuws over ’24 uur MENT’ te melden met de vraag naar hun eerste reactie:

Will Tura:
‘Als artiest weet ik hoe belangrijk goed gemaakte televisie  is voor je carrière. Dit zal vast een grote impact hebben op de sector’.

Vanessa Chinitor:  
‘Ik ben super super super tevreden!’

Steve Tielens:  
‘MENT TV zet de dromen van de Vlaamse artiesten om in realiteit.’

Bart Herman:  
‘Schitterende gebeurtenis. In Vlaanderen wordt in vergelijking met het buitenland zeer weinig eigen muziek gedraaid in de media. Onze eigen Vlaamse muziek nu stimuleren is leuk. Voor mij is dit als singer-songwriter, ondermeer in het Nederlands, zeer tof. Het zal het maken en uitbrengen van nummers aanmoedigen. Op die manier kan ik niet alleen voor mezelf maar ook meer en meer voor collega’s schrijven wat ik erg graag doe’.

Mieke:
‘Dat is gewoon een fantastisch cadeauken voor de Vlaamse artiesten én voor de mensen thuis.’

Filip D’Haeze / Swoop:
‘In 1 woord ‘eieieindelijk’! Fans van Vlaamse muziek zijn er massaal, dat merk ik in alle Vlaamse feesttenten en aan m’n agenda. De eigen muziek zit in de lift , eindelijk iemand die de knoop doorhakt en de kijker dit 24 uur per dag aanbiedt.’

Garry Hagger:  
‘De start van een 24-uurs zender gewijd aan de Vlaamse showbizz… 1 van de mooiste momenten voor de Vlaamse artiesten’.

Paul Severs:  
’24 uur? Is fantastisch… op de grote radio- en tv-omroepen komt weinig Vlaams, MENT 24 uur uitzenden kan voor onze artiesten alleen maar een goeie zaak zijn. Ook thuis snakken de mensen naar hun eigen Vlaamse muziek. Ook leuk idee voor shoppingcentra, de horeca en winkels’

Adriaan Van Landschoot: (Adya Cassic – voorvechter voor meer Vlaams op radio en televisie)
‘Hoe meer muziek van Vlaamse origine op TV hoe liever, we moeten in Vlaanderen qua kwaliteit zeker niet onderdoen voor het buitenland, ik zie dat aan het succes dat we nu met Adya hebben in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en zovele andere landen.’


menttv

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers