Michelinster of niet: de schoenen moeten uit ten huize Nathalie Meskens

dinsdag 29 november 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

Piet helpt woensdag opnieuw vijf mensen met hun kookproblemen. Nathalie Meskens, nochtans zelf zeer goed in vegan koken, probeert al een hele tijd een vegan tompoes te maken, maar slaagt er niet in.

'Het ziet eruit alsof het al eens gegeten is', geeft ze eerlijk toe. Piet heeft een simpele oplossing voor haar probleem, maar moet eerst wel zijn schoenen uit doen alvorens hij haar uit de nood mag helpen.Isie wilt heel graag een dikke côte à l’os bakken voor haar zoon. Maar die moet saignant zijn en daar wringt het schoentje. 'Dat is precies een schoenzool', merkt Piet. Hij duikt vervolgens ook zijn eigen verleden in en bezoekt Eddy van de Ezelsorde in Kuurne om te kijken of hij na 15 jaar nog steeds een goede sabayon bij de mosselen kan maken. En de negentienjarige Niels is zot van chicken nuggets, maar die zijn steeds te droog.

Last but not least belt Piet aan bij Gunther Levi. Hij wilt een echte goede pad thai leren maken, want als we zijn vrienden Chris en Davy mogen geloven, trekt die op niet veel. 'Het is Vlaamse thai, maar het moet Thaise thai zijn', is de opdracht van Gunther. Piet weet uiteraard raad en haalt wat geheime truukjes uit zijn iconisch valiesje.

'SOS Piet XL', woensdag 30 november om 20.45 uur op VTM en ook op VTM GO.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

5 augustus 2010. De goud- en kopermijn in het Chileense Copiapó stort in en 33 mijnwerkers komen vast te zitten op zo'n 700 meter onder de aardbodem. Het is het begin van een ware overlevingsstrijd, terwijl er boven met man en macht wordt gewerkt om de mijnwerkers zo snel mogelijk te bevrijden. Buiten de mijn bouwt de zus van een van de mijnwerkers een 'kamp van de hoop', voor de families van 'de 33'.

'The 33', om 22.20 uur op Net5.

Dossiers