National Geographic presenteert nieuwe tv-serie 'Vikings: The Rise & Fall'

zaterdag 25 juni 2022
Foto: © National Geographic 2022

National Geographic's 'Vikings: The Rise & Fall' onthult nieuwe en baanbrekende ontdekkingen over de Vikingen en biedt een frisse blik op de wereldwijde prestaties van de 'grootste krijgers uit de geschiedenis'.

Ruim 300 jaar lang voerden de Vikingen gruwelijke oorlogen over zee. Waren deze Noormannen gewoonweg bloeddorstige plunderaars of hadden ze een wel doordachte politieke agenda? Door National Geographic's kenmerkende lens zijn we in deze meeslepende nieuwe serie getuige van de eerste reizen van de Vikingen. Daarnaast ontdekken we de handelsroutes die de Vikingen ontwikkelden van het oosten tot het westen, om daar Amerika te ontdekken. We horen de mythen, ontmoeten de legenden en zijn getuige van de opkomst en ondergang van de grootste krijgers uit de geschiedenis.


Het verhaal van de Noormannen is tot op heden altijd verteld vanuit een eenzijdig, christelijk oogpunt. Pas nu, na rigoureus onderzoek aan de hand van mythische sagen en bio-archeologische vondsten, kunnen we de waarheid blootleggen over wie de Vikingen werkelijk waren. Deze nieuwe kijk op de Vikingen, verteld door acteur Ólafur Darri Ólafsson, is met precisie in elkaar gezet door documentairemakers met de hulp van 's werelds meest vooraanstaande Vikingexperts vanuit de hele wereld.

Achter het bloeddorstige geweld waar de Vikingen om bekend staan schuilt een fascinerend waargebeurd verhaal. De Vikingen waren woeste krijgers, maar ze waren veel meer dan dat, het waren ook doorgewinterde navigators, onverschrokken ontdekkingsreizigers, ambachtslieden, kooplieden, politici en dichters.


'Vikings: The Rise and Fall' is een Dash Pictures en Night Train Media co-productie met uitvoerende producenten: Herbert L. Kloiber, Olivia Pahl, Daniel Sharp, Anna O'Malley.

'Vikings: The Rise and Fall', vanaf 26 juni elke zondag om 21.00 uur op National Geographic.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers