Netmanager Ketnet verlaat de VRT

dinsdag 2 oktober 2012

Na dertien jaar verlaat Catherine Castille eind november de VRT. De huidige netmanager van Ketnet wordt managing director van het managementbureau en jonge productiehuis Bonkers. Wie haar zal vervangen, wordt later bekendgemaakt.

Catherine Castille: 'Het waren dertien fantastische jaren bij de VRT en mijn beslissing om te vertrekken was dan ook heel moeilijk. Ik heb ontzettend graag gewerkt op de VRT en er veel kansen gekregen. Ketnet is een fantastisch kindermerk en staat er. Ik ben ervan overtuigd dat Ketnet zich nog verder kan ontwikkelen en samen met de Ketnetters de belevingswereld nog groter kan maken. Na de geslaagde verhuizing naar OP12 lonkt voor mij persoonlijk een nieuwe uitdaging.'

Leo Hellemans, algemeen directeur media van de VRT, dankt Catherine voor haar werk bij de VRT en wenst haar veel succes: 'Het is altijd jammer als waardevolle medewerkers het huis verlaten. Catherine is bij Ketnet begonnen toen het net nog maar twee jaar oud was en ze is er als het ware samen mee opgegroeid, van redacteur tot manager. Ze heeft een bijzonder mooi parcours afgelegd: loyaal, gedreven en bekwaam. Onder haar leiding heeft Ketnet zich de voorbije jaren in moeilijke omstandigheden weten te handhaven en profileren als hét kwaliteitsmerk van kindertelevisie. De verhuizing naar OP12 was de kers op de taart. Ik wil Catherine uitdrukkelijk bedanken voor al die jaren van inzet en wens haar veel succes in haar nieuwe functie.'

Catherine Castille (° 16.3.1974) studeerde communicatiewetenschappen en volgde daarna postgraduaten scenario schrijven en videoproductie. In 1999 begon ze bij de VRT als redacteur van de Ketnet-wrap. Later werd ze bij Ketnet achtereenvolgens eindredacteur, producer en programmamanager in verschillende genres en van programma’s als de wrap, '100% Bakvis', 'Junior Eurosong', 'Shoot' en 'Smos'.

Sinds 2007 is Catherine netmanager van Ketnet. De voorbije vijf jaar heeft ze samen met haar medewerkers Ketnet verder uitgebouwd tot een 360° belevingsmerk, zowel voor de grotere kinderen als voor de allerkleinsten, met bijvoorbeeld Kaatje op TV , maar ook kaatje.be, waar kinderen hun eerste online ervaring kunnen opdoen. Het hoogtepunt in die vijf jaar Ketnet- management was de succesvolle ontkoppeling en verhuizing van Ketnet naar OP12 en de nieuwe Ketnetwebsite met sociale mediatoepassingen.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers