Nieuw op Canvas: 'Voor De Mannen' (Preview!)

dinsdag 7 augustus 2018

In de driedelige documentaire 'Voor De Mannen' praat Xavier Taveirne met de eerste generaties mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. Het is een aangrijpende en vaak ook onthutsende reeks met verhalen over liefde, strijd en pijn, en het taboe van het homo zijn in minder tolerante tijden.

Xavier Taveirne, VRT-journalist en zelf homo, heeft even getwijfeld of hij dit programma moest maken, want hij ziet zijn geaardheid niet als bepalend voor zijn identiteit. En hij vindt het niet nodig om zich als homo te profileren. Maar Xavier besefte uiteindelijk dat net die pioniers het voor hem vandaag makkelijk maken om onvoorwaardelijk zichzelf te zijn.

'Ik ben het bijna verplicht aan de generatie homo’s voor mij.  Voor hen zag de wereld er 50 jaar geleden helemaal anders uit. Ze hadden toen de moed om zich niet weg te stoppen, en te vechten tegen de bikkelharde vooroordelen in hun omgeving. Voor de één was dat al wat makkelijker dan voor de ander. Hun verhalen zijn belangrijk. En daarom moet ik ze laten horen.', aldus Taveirne.

In drie afleveringen vertellen oudere homo’s ongecensureerd hun verhaal. Belangrijke verhalen en vaak ook gesprekken waarin ze heikele actuele thema’s niet uit de weg gaan.


'Voor De Mannen', vanaf dinsdag 4 september om 21.15 uur op Canvas.Lees ook:
Canvas in het najaar: de kijker boeien en inspireren!
Nieuw op Canvas: 'Dank Dat U Bij Ons Was' (Preview!)

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Canvastv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers