Nieuw op VTM: 'Patrouille Linkeroever'

zondag 20 maart 2016

In 'Patrouille Linkeroever' wordt het verhaal verteld van het lokale Antwerpse politiekorps. Bij de aanvang van de reeks heeft commissaris Johannes Geubels groot nieuws voor zijn zeskoppig korps. Een cameraploeg zal Patrouille Linkeroever de volgende maanden volgen voor een nieuwe realityreeks.

Al meteen wordt duidelijk dat de reeks niet echt reclame zal zijn voor de ordediensten, want in 'Patrouille Linkeroever' krijgt het begrip inefficiëntie een nieuwe betekenis. De zes agenten vormen echt het meest onbekwame politiekorps van Vlaanderen. Ze zijn dom, onhandig, bang, politiek incorrect, noodoproepen worden genegeerd, te laat opgevolgd of verkeerd geïnterpreteerd. Duidelijk gaan ook de persoonlijke belangen van de agenten voor op het algemeen belang. Zelfs het Comité, dat toezicht houdt op de politiediensten, is formeel: het grootste gevaar op Linkeroever is Patrouille Linkeroever zelf.


Jonas Van Geel is commissaris Johannes Geubels en niet bepaald een groot licht, maar vooral een angstige bureaucraat met een knaller van een minderwaardigheidscomplex. Nochtans denkt hij dat hij de boel onder controle heeft. Eigenlijk is hij veel te jong en te onbekwaam om dergelijke functie uit te oefenen.

Nico Sturm speelt inspecteur Dave Duyns en is in theorie een zeer goede agent en is niet bang om te werken, maar is wel bang van zowat al de rest. Het is een veel te gevoelige ziel voor politiewerk.

Gène Bervoets neemt de rol van aspirant inspecteur Pol Doornik voor zijn rekening. Hij is een ex-rijkswachter van de oude stempel. Kleine criminaliteit bestaat in zijn ogen niet.

Mieke De Groote speelt agente Liliane Verdonckschot, een luie agente met een agressieve kant en een feministe pur sang.

Kevin Janssens geeft gestalte aan agent Bruce Taverniers, die gepassioneerd is door wapens en actiefilms en denkt dat hij een gespierde, militair uitziende gast is. Hij heeft maar één versnelling, namelijk de vijfde.

Aspirant-agente Saskia Van Deun wordt gespeeld door Eva Binon. Zij kan met iedereen goed opschieten, maar is voornamelijk zeer dom. Politiewerk is voor haar de eerste stap richting wereldvrede.

Voor de reeks 'Patrouille Linkeroever' werkte Jef Hoogmartens samen met Jonas Van Geel en Jeroen Van Dyck. De regie is in handen van Dries Vos.

'Patrouille Linkeroever' is een productie van Caviar en werd voorgesteld in het Theater aan de Stroom' op... Linkeroever.

'Patrouille Linkeroever', vanaf woensdag 30 maart wekelijks om 20.35 uur op VTM.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers