Nieuw seizoen 'Liefde voor Muziek' levert (voorlopig) geen hits op

dinsdag 26 april 2022
Foto: VTM - © DPG Media 2022

De covers uit het nieuwe seizoen van 'Liefde voor Muziek' leveren voorlopig geen grote hits op. Een paar liedjes hebben eventjes onderaan de Ultratop gestaan, maar ze verdwenen alweer snel.

In Het Nieuwsblad geven ze bij VTM toe dat de hits dit seizoen van 'Liefde voor Muziek' uitblijven. Maar ze verwijzen ook naar diverse oorzaken hiervoor. 'Dat zegt meer over het veranderende medialandschap dan de kwaliteit van het programma', zegt hoofd entertainment Niels Dierckx.


'Vroeger bepaalde enkel het aantal downloads de hitlijsten. Maar sinds 2016 worden daar ook alle streamingcijfers en airplay op de radio bij geteld', aldus ook Sam Jaspers, oprichter van de Ultratop. Ter info: het aantal streams op pakweg Youtube worden dan weer niet meegeteld in het totale resultaat.

In 2015 scoorde Stan Van Samang een hit met 'Een Ster', een cover van Christoff. En in 2020 werd 'Kom Wat Dichterbij' van Regi een monsterhit. Ook Niels Destadsbader scoorde met 'Verover Mij' een hit dankzij 'Liefde Voor Muziek'.

De makers van 'Liefde voor Muziek' liggen niet per sé wakker van het uitblijven van hits. 'Wij zijn televisiemakers. Ons lot hangt niet af van hoe goed de songs het daarbuiten doen. Hits zijn mooie extraatjes, maar ze zijn niet doorslaggevend', aldus nog Niels Dierckx in Het Nieuwsblad.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers